Now Reading
Cel mai mare festival de muzică din Ucraina va reveni în iulie – pentru prima dată de la invazia Rusiei

Cel mai mare festival de muzică din Ucraina va reveni în iulie – pentru prima dată de la invazia Rusiei

Festivalul ATLAS revine la Kiev, redenumit ATLAS UNITED, pentru prima dată de la invazia Rusiei. Iubitorii de muzică ucraineni vor participa la noul festival ATLAS UNITED, redenumit, când acesta se va întoarce în locația sa din Kiev în luna iulie. De când ATLAS a fost înființat pentru prima dată în 2015, trupe internaționale majore, inclusiv The Prodigy, Kasabian, The Chemical Brothers, Liam Gallagher și Black Eyed Peas, au concertat în locația sa din Expocenter din Ucraina.

Anterior, Festivalul ATLAS s-a organizat în 2021 și, din cauza impactului de durată al pandemiei de Covid-19, organizatorii au concentrat programul pe acte locale. Fatboy Slim a fost inclus într-o linie de vedete ucrainene, inclusiv reprezentanta la Eurovision din acest an, alyona alyona. Peste 600.000 de oameni au participat la ediția din 2021, fiind în continuare cel mai mare festival din țară.

Acum, ATLAS UNITED se întoarce în perioada 12-14 iulie,  la Blockbuster Mall din Kiev. Line-up-ul din acest an este format în întregime din trupe ucrainene, cu cap de afiș în cele șase etape, inclusiv BoomBox, Artem Pyvovarov  și Bez Obmezhen. De asemenea, va exista un program de stand up underground al comedianților ucraineni.

Fanii ce au cumpărat bilete la evenimentele din anii precedenți, anulate din cauza invaziei, le pot utiliza în continuare pentru ediția din 2024.

Festivalul a făcut echipă și cu UNITED24, platforma guvernamentală de strângere de fonduri  de război. 15% din toate vânzările de bilete vor fi direcționate către un fond pentru furnizarea de drone forțelor armate pentru a le ajuta în apărarea regiunii Harkov. Scopul festivalului este de a strânge 100 de milioane de grivne (2,3 milioane de euro).

ATLAS UNITED reprezintă prima dată când artiștii ucraineni importanți au putut să se adune și să concerteze de la începutul invaziei. Deși acesta este un motiv de sărbătoare, deoarece țara continuă să gestioneze atacul în curs din partea regimului lui Vladimir Putin, siguranța este încă o preocupare pentru vizitatorii festivalului.

Siguranța este prioritatea noastră, așa că în cazul unei alarme aeriene, cea mai certificată acoperire DSNS [Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei] din țară va fi la locație, care poate găzdui toți participanții la eveniment”, explică o postare pe Instagram.

See Also

Reprezentantele ucrainene la Eurovision, alyona alyona și Jerry Heil au terminat pe locul trei la competiția din 2024 din Malmö, Suedia. Cântecul lor, „Teresa & Maria” a fost creat ca „un cântec despre două simboluri ale bunătății și iubirii și unității. Dacă suntem uniți, putem câștiga războiul, putem schimba lumea și putem lăsa ceva pentru copiii noștri și copiii copiilor noștri”, a declarat alyona alyona înainte de competiție.

La fel ca festivalul, alyona alyona și Jerry Heil au folosit călătoria competiției Eurovision pentru a lucra alături de UNITED24, creând o strângere de fonduri pentru a reconstrui școala Velykokostromska din Dnipro.

ATLAS UNITED este organizat în perioada 12-14 iulie la Blockbuster Mall din Kiev. Biletele costă 3.250 grivne (75 €).

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top