Now Reading
Suzanne Collins pregătește o nouă carte și un nou film din seria de succes Hunger Games

Suzanne Collins pregătește o nouă carte și un nou film din seria de succes Hunger Games

Inspirată de un filozof scoțian din secolul al XVIII-lea și de flagelul modern al dezinformării, Suzanne Collins se întoarce în tărâmul devastat și post-apocaliptic Panem pentru un nou roman „Jocurile foamei”.

Scholastic a anunțat joi că „Sunrise on the Reaping”, cel de-al cincilea volum al seriei distopice de succes a lui Collins, va fi publicat pe 18 martie 2025. Noua carte începe cu secerișul celui de-al cincizecilea joc al foamei, plasat cu 24 de ani înaintea originalului „Hunger Games”, care a apărut în 2008 și la 40 de ani după cea mai recentă carte a lui Collins, „The Ballad of Songbirds and Snakes”.

Lionsgate, care a lansat adaptări cinematografice ale tuturor celor patru cărți anterioare „Jocurile foamei”, a anunțat  că „Răsăritul soarelui pe secerat” va fi lansat în cinematografe pe 20 noiembrie 2026. Francis Lawrence, care a lucrat la toate, cu excepția primului Film „Jocurile foamei”, va reveni ca regizor.

Primele patru cărți „Jocurile foamei” s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare și au fost traduse în zeci de limbi. Collins se pare că a încheiat seria după publicarea în 2010 a filmului „Mockingjay”, scriind în 2015 că „era timpul să trecem pe alte ținuturi”. Dar patru ani mai târziu, ea a uimit cititorii și lumea editorială când a dezvăluit că lucrează la ceea ce a devenit „The Ballad of Songbirds and Snakes”, lansat în 2020 și plasat cu 64 de ani înainte de prima carte.

Collins a folosit mitologia greacă și jocurile cu gladiatori romani pentru cărțile ei anterioare „Jocurile foamei”. Dar pentru romanul viitor, ea îl citează pe filozoful iluminist scoțian David Hume.

Cu „Sunrise on the Reaping”, am fost inspirată de ideea lui David Hume de supunere implicită și, în cuvintele sale, de „ușurința cu care cei mulți sunt guvernați de puțini”, a spus Collins într-un comunicat. „Povestea s-a dedicat, de asemenea, unei scufundări mai profunde în utilizarea propagandei și a puterii celor care controlează narațiunea. Întrebarea „Adevărat sau ireal?” mi se pare mai presantă cu fiecare zi.”

See Also

Filmele „Jocurile foamei” sunt o franciză de miliarde de dolari pentru Lionsgate. Jennifer Lawrence a interpretat-o ​​pe eroina Katniss Everdeen în versiunile cinematografice din „The Hunger Games”, „Catching Fire” și „Mockingjay”, ultima dintre acestea a apărut în două părți. Alți actori faimoți în această serie sunt Philip Seymour Hoffman, Josh Hutcherson, Stanley Tucci și Donald Sutherland.

Suzanne Collins este un maestru povestitor și steaua noastră nordică creativă”, a declarat Adam Fogelson, președintele Lionsgate, într-un comunicat. „Nu am putea fi mai norocoși decât să fim ghidați și să avem încredere de un colaborator al cărui talent și imaginație sunt atât de strălucitoare.”

Versiunea de film a filmului „Songbirds and Snakes”, cu Tom Blyth și Rachel Zegler, a apărut anul trecut. În această toamnă, o producție teatrală „Jocurile foamei” este programată să debuteze la Londra.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top