Now Reading
Restaurantul Disfrutar din Barcelona se află pe primul loc în top 50 cele mai bune restaurante din lume

Restaurantul Disfrutar din Barcelona se află pe primul loc în top 50 cele mai bune restaurante din lume

Spania se află în fruntea celei mai recente liste a celor mai bune restaurante din lume. The 50 Best brand a lansat lista anuală a celor mai bune restaurante din lume, recunoscând cea mai bună gastronomie de pe glob și a fost un an bun pentru Europa. Din primele cinci, patru intrări sunt restaurante europene, trei provenind din diferite regiuni ale Spaniei.

Pe prima poziție, unde restaurantul danez Noma și restaurantul spaniol El Bulli, acum închis, dețin recordul de cinci situări, există o nouă intrare. Restaurantul Disfrutar din Barcelona este noul campion al listei.

Situat în inima zonei istorice universitare din Barcelona L’Antiga Esquerra de l’Eixample, Disfrutar oferă cartierului modern meniuri de degustare de la bucătari-șefi precum Oriol Castro, Eduard Xatruch și Mateu Casañas. Cei trei bucătari s-au întâlnit la faimosul El Bulli, care s-a închis în 2011, după aproape 50 de ani de serviciu în regiunea catalană de lângă Roses.

Disfrutar a fost fondat în urmă cu doar 10 ani în 2014 și s-a impus rapid pentru cele două meniuri elaborate de degustare de 30 de feluri de mâncare, „clasic” și „festival”. De asemenea, oferă un meniu special, numit „masă de viață”, pentru până la șase oaspeți. Restaurantul a urcat pe rând în ultimii ani, situându-se pe locul al treilea în 2022 și al doilea în 2023, pentru a ocupa în sfârșit primul loc în acest an.

Să luați masa la Disfrutar nu este o afacere ieftină, cele două meniuri originale de degustare costând în prezent 290 EUR. Asta înainte de a include perechea de vinuri de 160 EUR și fără opțiunea „masă de viață” care ajunge la 1.050 EUR dacă doriți să degustați totul.

În lista de delicii, Disfrutar notează sepia în stil thailandez cu nucă de cocos multi-sferică și squab cu spaghete kombu, migdale și struguri, care figurează în meniul clasic, înainte de a aclama „faimoasele gogoși Panchino umplute cu caviar și sandvișul gazpacho congelat genial. ”

 

Succesele Spaniei în lista celor mai bune restaurante din lume nu se opresc aici. Pe locul doi pe listă se află Asador Etxebarri, un restaurant rafinat din regiunea bască a țării, lângă Atxondo, la aproximativ 40 km de Bilbao. Departe de agitația vieții orașului, Asador Etxebarri oferă clienților posibilitatea de a se relaxa în verdeața de munte tipică peisajului Țării Bascilor. Aici, Victor Arguinzoniz este bucătarul șef, iar echipa sa oferă atât un meniu de degustare à la carte, cât și cu 14 feluri de mâncare, care se bazează mult pe grătar, ca specialitate din regiune. De la prima sa intrare pe listă în 2009, a fost de două ori consecutiv, în 2019 și 2021, al treilea cel mai bun restaurant din lume.

See Also

Pe locul trei, este restaurantul parizian Table de Bruno Verjus. După numele inventiv al restaurantului, zona de luat masa este formată dintr-o masă lungă la care mesenii se așează pe scaune de bar pentru a se bucura de cele două stele Michelin de gătit de la Bruno Verjus. A intrat pentru prima dată pe listă anul trecut, ajungând în top 10 la prima apariție. Ceea ce face din Table o afacere atât de provocatoare este felul în care totul este făcut la comandă, remarcându-se Culorile zilei, un fel de mâncare zilnic care se schimbă pentru a urma cele mai sezoniere ierburi și legume oferite. Ingredientele includ fie homar Île d’Yeu, sparanghel alb din Alsacia sau somon sălbatic Ardor, meniul zilnic de 400 EUR lăsând aceste delicii să strălucească.

Completand lista europeană a celor mai bune 50 de restaurante se află DiverXO pe locul al patrulea. Situat în nordul Madridului, lângă Stadionul Santiago Bernabéu, DiverXO este condus de bucătarul-șef Dabiz Muñoz. O unitate cu trei stele Michelin, meniul lui Muñoz se caracterizează prin interpretările sale uşoare ale preparatelor din peşte. Meniul de degustare de 450 EUR prezintă combinații teatrale distractive precum „nigiri maturat în Pirinei, paella japoneză sau caviar prăjit cu vindaloo curry și iaurt grecesc”. Dacă vizitați restaurantul, nu omiteți asocierea de vinuri de la World’s Best Sommelier 2023, Miguel Ángel Millán.

Întregind top cinci,  vorbim despre Maido, un restaurant de fuziune japonez-peruvian din capitala țării sud-americane, Lima.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top