Now Reading
10 romane captivante, perfecte pentru o zi relaxantă la plajă

10 romane captivante, perfecte pentru o zi relaxantă la plajă

Editura ap! (ACT și Politon) vă invită în această vară să vă bucurați de lecturi pline de emoție și introspecție, cu o listă de romane captivante din colecția „Corola”, care vă vor oferi momente de relaxare și reflecție pe malul mării. Perfecte pentru a fi citite sub o umbrelă, la plajă, aceste povești vă vor transporta în lumi pline de dragoste și speranță, în care procesul descoperirii de sine devine mai ușor și mai plăcut ca niciodată. Fie că sunteți pe plajă sau într-un loc liniștit, lecturile propuse vă vor oferi o evadare perfectă din cotidian în zilele călduroase de vară.

 

 

Fata de pe Titanic: Întoarcerea acasă, de Hazel Gaynor

 

Acest roman de ficțiune istorică ne poartă pe urmele uneia dintre cele mai tragice povești ale omenirii: scufundarea Titanicului. Inspirată de fapte reale, povestea se concentrează pe un grup de 14 emigranți irlandezi din comitatul Mayo, cunoscuți ca „Cei 14 din Addergoole”. În 1912, aceștia își încep călătoria spre America la bordul Titanicului, însă doar trei dintre ei supraviețuiesc catastrofei. Gaynor reușește să redea, cu sensibilitate și detalii istorice bogate, viața și dramele acestor oameni.

 

„Această carte este dedicată memoriei celor 14 oameni din Grupul Addergoole și tuturor celor care și-au pierdut viața pe Titanic, în 15 aprilie 1912.” – Hazel Gaynor

 

Fata de la Savoy: Uneori visele împlinite iau o formă cu totul neașteptată, de Hazel Gaynor

 

Plonjând în Londra efervescentă a anilor ’20, acest roman ne introduce în viața dramatică a lui Dorothy Mary Lane, cunoscută sub numele de Dolly. Tunsorile bob, moda garçonne și jazzul completează atmosfera unei epoci în care spectacolele de cabaret și piesele montate la Covent Garden aduc un nou suflu după război. Dolly visează să devină dansatoare, iar întâlnirea cu diva Loretta May îi schimbă destinul, deschizându-i drumul spre gloria artistică.

 

„La sfârșitul războiului, inima mi-era sfâșiată, visurile spulberate și speranțele năruite. Fără să fi călcat vreodată pe un câmp de bătălie, eram și eu rănită.” – Fragment din Fata de la Savoy

 

Hazel Gaynor, originară din Yorkshire, Anglia, și stabilită în Irlanda, este recunoscută pentru romanele sale de ficțiune istorică, multe dintre ele devenind bestsellere internaționale. Debutul său cu The Girl Who Came Home a fost premiat în 2015 cu titlul de Romanul Istoric al Anului de Asociația Scriitorilor Romantici din Marea Britanie. De atunci, Hazel a continuat să încânte cititorii din întreaga lume cu povești captivante și bine documentate.

 

 

Du-te cu el, de Agnès Ledig

 

Un roman sensibil și profund despre dragoste, viață și moarte. Agnès Ledig, autoare franceză apreciată pentru stilul său emoționant, ne introduce în viața Juliettei Toledano, o infirmieră dedicată care se confruntă cu provocările unei relații nesănătoase. În inima unui spital din Strasbourg, Juliette navighează printre iubire, durere și regăsirea de sine, ilustrând forța extraordinară cu care spiritul uman se ridică din abisurile disperării.

 

Chiar înainte de fericire: Nu înceta niciodată să crezi în fericire!, de Agnès Ledig

 

O poveste captivantă despre greșeli, suferință și renaștere. Agnès Ledig explorează complexitatea emoțiilor umane și capacitatea de a găsi lumina chiar și în cele mai întunecate momente ale vieții. Protagonista acestui roman trece printr-o transformare profundă, învățând să îndure și să accepte trecutul pentru a găsi fericirea adevărată. Acest roman a câștigat premiul Maisons de la Presse și a devenit rapid un bestseller, fiind o alegere perfectă pentru cei care caută inspirație și speranță.

 

Taci și sărută-mă! – Uneori un sărut schimbă totul…, de Rachel Gibson

 

Taci și sărută-mă este o comedie romantică spumoasă, perfectă pentru o zi relaxantă la plajă. Rachel Gibson, cunoscută pentru talentul ei de a crea povești care te fac să râzi și să plângi deopotrivă, ne aduce în prim-plan povestea lui Vivien Leigh Rochet, o tânără actriță de succes care se întoarce în orașul natal Charleston după moartea mamei sale. Întâlnirea cu trecutul și cu vechi prieteni o face pe Vivien să reevalueze ceea ce este cu adevărat important în viață. Plină de umor și romantism, această carte este ideală pentru cei care doresc să se bucure de o lectură ușoară și plăcută.

 

Graffitista: Povestea unei pasiuni, de Fanny André

 

Într-o călătorie emoționantă și plină de provocări, Lena, o tânără pasionată de graffiti, decide să părăsească Argenteuil și să-și găsească fostul iubit, Caden, în Londra. Cu un stil narativ vibrant, Fanny André reușește să contureze un portret autentic al unei tinere aflate la o răscruce de drumuri, luptându-se cu trecutul și căutând răspunsuri în tumultul vieții urbane.

 

Graffitista este o poveste despre independență, iubire și transformare personală, care te va captiva de la prima până la ultima pagină, fiind un companion ideal pentru o zi relaxantă la plajă.

Nunta: Rochia de mireasă – 4 femei, 4 povești, o rochie…, de Rachel Hauck

 

Rachel Hauck, autoare de bestsellere New York Times și USA Today, ne încântă cu povestea lui Charlotte Malone, o tânără care descoperă un cufăr misterios ce ascunde o rochie de mireasă cu o poveste impresionantă. Romanul explorează teme de dragoste, mister și regăsire, îmbinând cu măiestrie fragmente de acțiune și personaje din diferite epoci.

 

See Also

Nunta: Rochia de mireasă este un roman captivant, ideal pentru cei care iubesc poveștile romantice pline de suspans și emoție, fiind lectura perfectă pentru momentele de relaxare la malul mării.

 

Magazinul Mireselor, de Rachel Hauck

 

O altă bijuterie literară semnată de Rachel Hauck, Magazinul mireselor îmbină două povești separate de decenii, dar unite de un singur vis. Cu personaje memorabile și o narațiune emoționantă, romanul explorează legăturile nevăzute dintre trecut și prezent, oferind cititorilor o experiență de lectură profundă și reconfortantă.

 

Această carte minunată te va transporta într-o lume plină de farmec și iubire, fiind alegerea perfectă pentru o zi liniștită pe plajă.

 

Și-n mintea mea dansam desculță, de Olivia Zeitline

 

Olivia Zeitline ne oferă un roman de debut remarcabil, o poveste care te îndeamnă să-ți urmezi visurile și să-ți explorezi adevăratul sine. Eroina, Charlotte, renunță la viața corporatistă pentru a-și urma pasiunea pentru dans, ghidată de intuiția și înțelepciunea prietenei sale, Stella.

 

Și-n mintea mea dansam desculță este un roman ca un vis, unde realitatea și fantezia se împletesc armonios, perfect pentru a te lăsa purtat de valurile imaginației în zilele însorite de vară.

 

Capela de nuntă, de Rachel Hauck

În Capela de nuntă, Rachel Hauck împletește două povești de dragoste care se întrepătrund în mod misterios și emoționant. Cu o narațiune ce traversează decenii și personaje complexe, romanul explorează tema iubirii adevărate și a speranței, oferind cititorilor o experiență literară profundă și captivantă.

 

Acest roman, cu mesajele sale optimiste și emoționante, este perfect pentru momentele de relaxare pe plajă, când doriți să vă pierdeți în paginile unei povești de neuitat.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top