Now Reading
Muzeul Brooklyn dezvăluie expoziția de toamnă cu accent pe aur

Muzeul Brooklyn dezvăluie expoziția de toamnă cu accent pe aur

Aurul în toată gloria sa va fi punctul central al expoziției de toamnă a Muzeului din Brooklyn „Solid Gold”.

Cuprinzând 6.000 de ani de istorie prin culturile trecute și prezente, spectacolul va examina aurul ca mediu și culoare și semnificația acestuia pe tot parcursul timpului. Programată să debuteze pe 15 noiembrie, expoziția captivantă va dura până pe 6 iulie. De la piese de altar italiene din secolul al XIII-lea până la sculpturi contemporane, cele peste 400 de obiecte din aur care vor fi expuse includ modă, bijuterii, picturi, sculptură și film. Dacă totul sună sărbătoresc, ar trebui. Muzeul Brooklyn își comemorează cea de-a 200-a aniversare.

Curatorul principal al modei și culturii materiale, Matthew Yokobosky, a spus că ideea a luat naștere din mai multe conversații despre ce subiect ar putea fi sărbătorit și suficient de serios pentru a marca această etapă. Aurul s-a calificat pe ambele fronturi, dar conceptul a fost o problemă dificilă. El a spus că a glumit cu colegii: „Ați putea alege un subiect mai mare?”

Curatorul a petrecut o bună parte din vara trecută studiind cu atenție colecția permanentă a muzeului de peste 150.000 de piese, inclusiv peste 4.000 de articole cu elemente de aur presat. Cercetările sale au necesitat săpături suplimentare, deoarece baza de date a colecției a descris unele articole pur și simplu ca „metal”, fără a specifica ce tip. Vizitatorii vor găsi aproximativ 170 de piese care nu au fost văzute de zeci de ani sau care nu au fost niciodată arătate public.

De exemplu, un sarcofag de lemn din Dinastia 22 (945-740 î.Hr.) va fi văzut pentru prima dată în mai bine de 100 de ani.

Pentru a atrage atenția asupra fascinației lumii antice pentru aur, vor exista 181 de piese de aur din perioada elenistică și o selecție de bijuterii antice, căști și zale care acoperă trei milenii în Egipt, coasta Mediteranei și Americii prehispanice. O altă secțiune va detalia originile aurului în Nubia, Africa de Sud, Columbia, Brazilia și alte locații pentru a evidenția impactul asupra mediului și repercusiunile asupra oamenilor. Vor fi, de asemenea discuri de aur și bijuterii faciale din primul mileniu e.n. – așa cum s-a văzut odată în Panama antică.

Afișată în ordine cronologică și organizată în opt secțiuni, există o narațiune schelet a expoziție, care nu se dorește a fi o istorie completă a aurului, ci mai degrabă „o sărbătoare a colecției muzeului care este infuzată cu modă, bijuterii și opere de artă. ”, a spus Yokobosky. Scopul este de a crea o conversație, ciocnire și juxtapunere de lucrări între colecție și designul secolului XXI, a spus el. „Este interesant că, în lumea noastră, am decis că aurul are valoare și frumusețe. Pe de o parte, există această atracție primordială că aurul de pe pământ este echivalent cu soarele”, a spus Yokobosky, citând sculptura și reputația lui Ludovic al XIV-lea ca „Regele Soarelui, unde totul important a radiat de la el”.

Alături de aspectul său primordial, faptul că aurul este un metal de lungă durată care nu se erodează, nu se evaporă sau nu arde, așa cum fac unele metale precum argintul și aluminiul, face parte din atractivitatea universală a aurului. Asocierea sa cu bogăția și frumusețea sporește această atractivitate. „De aceea valoarea sa pare să fie mereu ascendentă. Spre deosebire de atâtea lucruri în care ai putea investi bani, aurul nu se schimbă. Ce ai cumpărat este ceea ce ai avut întotdeauna.”

See Also

Solid Gold” va aborda, de asemenea, pericolele exploatării aurului în Egipt, cu relatarea unui istoric despre cum era să lucrezi la lumina lumânărilor în astfel de spații închise, în ciuda riscului de prăbușiri și fum periculos de la explozivii necesari. pentru a slăbi stâncile. „Odată ce ați ajuns în secolul 20, a existat, desigur, mai multă tehnologie pentru minerit, dar apetitul nostru pentru aur este pur și simplu de nestins, așa că exploatarea aurului continuă în număr și mai mare astăzi”, a spus Yokobosky.

În ceea ce privește moda nuanțată de aur, va exista un prototip al colierului cu muscă pentru rolul lui Elizabeth Taylor din filmul „Cleopatra” din 1963, o rochie din zale Azzedine Alaïa din 1989 purtată de câștigătoarea Grammy, Tina Turner și o rochie Christian Dior, creată de John Galliano în 2004 care îmbină accente istorice egiptene și controversata „H-Line” din 1954 a casei de lux.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top