Now Reading
Hainele și bijuteriile celebrei creatoare de modă Vivienne Westwood vor fi scoase la o licitație specială

Hainele și bijuteriile celebrei creatoare de modă Vivienne Westwood vor fi scoase la o licitație specială

Rochii, costume, pantofi și bijuterii din colecția personală a regretatei designere britanice Vivienne Westwood vor fi scoase la o licitație specială luna menită să strângă fonduri caritabile.
Peste 200 de produse sunt oferite de Christie’s din Londra pentru licitația în două părți „Vivienne Westwood: The Personal Collection”, alcătuită dintr-o vânzare live pe 25 iunie și o licitație online care se desfășoară între 14 și 28 iunie.

 

Westwood, unul dintre cele mai mari nume în moda britanică, a decedat în decembrie 2022, la vârsta de 81 de ani. Colaboratorul și soțul ei Andreas Kronthaler a selectat pentru licitație look-uri ce datează de aproximativ 40 de ani,  din colecția Westwood Toamnă-Iarnă 1983-1984.
Acestea sunt lucrurile pe care a ales să le poarte în ultimii 40 de ani din viața ei”, a declarat Adrian Hume-Sayer, șeful vânzărilor pentru licitație, pentru Reuters, într-o avanpremieră de presă joi.

Este foarte personal… Acestea sunt ținutele pe care le poți vedea pe bicicletă, la o plimbare prin Londra, interviuri de presă, pe podium.. pur și simplu în viața de zi cu zi. Vivienne a trăit… așa cum vorbea. Și așa, spre deosebire de mulți oameni… în poziția ei, a purtat lucruri în mod repetat. Desigur că a avut și favorite.”

Westwood, al cărei nume este sinonim cu rebeliunea punk din anii 1970, era cunoscută și pentru activismul ei. Tricourile ei purtau sloganuri împotriva schimbărilor climatice determinate de combustibili fosili și împotriva poluării, precum și sprijinul ei pentru fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

See Also

Pe lângă haine și accesorii, un set de imprimeuri mărite ale unui pachet de cărți de joc concepute de Westwood în 2017 – care se concentrează pe probleme precum schimbările climatice și inegalitatea – sunt, de asemenea, oferite spre vânzare la o estimare de 30.000 de lire sterline – 50.000 de lire sterline (38.292 USD). – 63.820 USD).

Veniturile obținute din licitație vor fi direcționate către cauze și organizații caritabile susținute de Westwood – propria fundație Vivienne, Greenpeace, Amnesty International și Medici fără frontiere.
O expoziție a produselor va fi deschisă publicului la Christie’s Londra până pe 24 iunie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top