Now Reading
O expoziție din Londra analizează evoluția designului Barbie de peste 65 de ani

O expoziție din Londra analizează evoluția designului Barbie de peste 65 de ani

O nouă expoziție care analizează evoluția păpușii Barbie se deschide la Londra în această săptămână, când celebra păpușă creată de Mattel sărbătorește anul acesta 65 de ani.
„Barbie: The Exhibition”, care se desfășoară la Muzeul de Design între 5 iulie și 23 februarie, prezintă peste 250 de articole din universul Barbie, inclusiv o serie de păpuși care îi arată înfățișarea în schimbare, schițe de design și case de vis.

Printre punctele de atracție se numără o primă ediție rară a primei păpuși lansate de Mattel în 1959 („Barbie numărul 1”), revoluționara Barbie Day to Night din 1985 și cea mai bine vândută Barbie din toate timpurile, Barbie Totally Hair din 1992, care s-a vândut peste 10 milioane de exemplare la nivel mondial.

Alte păpuși vor evidenția diversitatea gamei Barbie, cu exemple ale primelor păpuși negre, hispanice și asiatice care poartă numele Barbie, precum și păpuși ce reflectă societatea diversă și multiculturală de astăzi, inclusiv prima Barbie cu sindrom Down, prima Barbie în cărucior cu rotile și prima Barbie proiectată cu o formă curbată a corpului.

De asemenea, sunt prezentați prietenii lui Barbie, inclusiv prima ei prietenă, Midge, și mult iubitele Christie și Teresa; precum și sora mai mică a lui Barbie, Skipper. Va exista, de asemenea, o secțiune dedicată lui Ken, care va prezenta păpuși Ken datând de șase decenii, arătând evoluția lui de la introducerea pe piața mondială în 1961.

Alte obiecte ale acestui brand istoric vor include casele de vis, vehiculele și mobilierul, inclusiv prima Barbie Dreamhouse™ din 1962. Împreună, aceste articole vor arăta cum casele, vehiculele și alte produse Barbie au contribuit la proiectarea universului în care ea există și a reflectat întotdeauna gusturile și tendințele zilei, implicând designul modern într-un mod aspirațional, dar accesibil.

See Also

Sper că, indiferent de motivul pentru care vii la acest spectacol…, indiferent dacă ești fanatic al Barbie sau sceptic al lui Barbie, vei reuși să ai o apreciere a cercetării detaliate și a gândirii riguroase în materie de design care se implică în realizarea Barbie”, a spus curatorul Danielle Thom într-un interviu.

Sper ca oamenii să vină după ce au aflat ceva despre cum a luat ființă acest brand ce a reușit să domine piața jucăriilor pentru o perioadă atât de lungă.”

Expoziția coincide cu aniversarea a 65 de ani a păpușii Barbie în acest an și urmează succesul uriaș al filmului „Barbie” de anul trecut, cu Margot Robbie în rol principal, care a încasat 1,4 miliarde de dolari la box office-ul global.

Rezonanța și cultura Barbie nu au fost niciodată mai mari, mai proeminente”, a spus Kim Culmone, vicepreședinte senior de design pentru Mattel.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top