Now Reading
Muzeul Grammy va lansa o expoziție K-pop cu artefacte BTS și LE SSERAFIM

Muzeul Grammy va lansa o expoziție K-pop cu artefacte BTS și LE SSERAFIM

Muzeul Grammy va lansa în curând prima sa expoziție K-pop la un etaj complet, ca parte a inițiativei sale în curs de a explora muzica, cultura, tehnologia, fandom-ul și afacerile din spatele muzicii pop coreene. Muzeul a colaborat cu Hybe, compania de divertisment sud-coreeană din spatele senzației K-pop BTS și a nenumăratelor alte trupe internaționale, și cu arhiviștii săi, pentru a oferi participanților o privire în profunzime asupra listei companiei și a modurilor în care a evoluat peisajul K-pop.

„Hybe: We Believe in Music, A Grammy Museum Exhibit” are loc în perioada 2 august – 15 septembrie la muzeul din centrul orașului Los Angeles.

Artefactele din expoziția de 4.000 de metri pătrați nu au mai fost expuse până acum într-un muzeu – cu excepția câtorva articole de garderobă și costume BTS. Piesele reprezintă 78 de vedete K-pop, cunoscute sub numele de idoli, și includ ținute purtate în fotografii concept și videoclipuri muzicale binecunoscute precum „Yet to Come (The Most Beautiful Moment)” de la BTS, „Maestro” de la SEVENTEEN, „Sugar” de TOMORROW X TOGETHER. Rush Ride” și „Easy” de la grupul K-pop din generația Z LE SSERAFIM.

Grupurile de juniori ale Hybe, cunoscute sub numele de echipe de începători, vor fi reprezentate de BOYNEXTDOOR, TWS, &TEAM, ILLIT și alți artiști.

Sunt incluse trei cărți din colecția personală a fondatorului Big Hit Entertainment, Hitman Bang: copii în limba coreeană ale „Demian: The Story of Boyhood” a lui Hermann Hesse, care a inspirat albumul BTS din 2016, „Wings”; „Arta de a iubi” de Erich Fromm, care a informat seria „Love Yourself”; și „Harta sufletului lui Jung” de Murray Stein, care a condus la seria „Harta sufletului”. Big Hit Entertainment a devenit Hybe în 2021.

Aceasta va fi una dintre cele mai mari expoziții organizate vreodată de muzeu”, a declarat Michael Sticka, președintele și directorul general al Muzeului Grammy, pentru The Associated Press. „Ei vor prelua întregul etaj al treilea al muzeului.”

Expoziția celebrează rolul principalei companii muzicale în K-pop. „În mod special, impactul lor asupra lumii muzicii este incontestabil”. „Scopul de la început a fost să lumineze inovația companiei, ca în arena tehnologiei, în domeniul muzicii dincolo de lumea K-pop”, a spus curatorul Muzeului Grammy, Kelsey Goelz.

Dincolo de artefacte, expoziția promite experiențe interactive, cum ar fi o „piesă de dans aleatorie” în rotonda muzeului, unde participanții pot cânta și dansa pe muzică din spectacolele Hybe și o cabină foto, unde vizitatorii pot poza  alături de artiștii lor preferați . „Vom avea chiar și o mică zonă pentru fani în care fanii pot exprima ce înseamnă K-pop pentru ei, cum au apărut și, cum ar fi să-și lase amprenta pe expoziție”, spune Goelz. „Aceasta este cea mai mare și mai profundă expoziție K-pop pe care am făcut-o vreodată.”

See Also

Există, de asemenea, un interactiv permanent „Mono to Immersive”, în care spectacolele Grammy sunt remixate pentru a demonstra evoluția tehnologiei de înregistrare, spune Sticka. De data aceasta, au încorporat interpretarea BTS de la premiile Grammy 2022, care le va permite participanților să urmărească spectacolul și să experimenteze cum ar suna să asculte prestația folosind tehnologia anilor 1920 și așa mai departe, până în zilele noastre.

COO Hybe, Tae-Ho Kim, spune că speră că expoziția va atrage superfanii K-pop și Hybe, cei care sunt curioși de muzică și încântați să afle mai multe. El spune că își propune să prezinte compania Hybe vizitatorilor, precum și să prezinte „călătoria pe care am făcut-o în industria muzicală globală și pe piața globală”.

Sper că această expoziție va fi o șansă mare pentru echipele noastre de începători – noi echipe, noi artiști – să fie prezentate fanilor muzicii americane”, a adăugat el. „Acesta poate fi un moment foarte bun pentru intrarea lor pe piața muzicală americană.”

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top