Now Reading
Brânză albastră sau caviar? Toppingurile de înghețată devin din ce în ce mai ciudate

Brânză albastră sau caviar? Toppingurile de înghețată devin din ce în ce mai ciudate

Toppingurile de înghețată obișnuiau să ofere o alegere simplă între sos de căpșuni sau de ciocolată sau poate cireșe maraschino. Nu mai este cazul. Bucătarul lider în inovație de la Waitrose, Will Torrent, a spus recent că îi place cupa lui cu sare de mare și înghețata caramel cu un topping adăugat de brânză stilton.

Bucătarul a spus că dulceața, cremozitatea desertului a fost „elevată” de brânza albastră „bogată și tăioasă”. O înghețată de ciocolată albă, a adăugat el, se poate combina bine cu un Brie de Meaux.

Torrent nu este singurul cu alegeri ciudate, dar savuroase. Dua Lipa a spus la începutul acestui an că toppingul ei preferat este uleiul de măsline stropit peste înghețată de vanilie. La Moor Hall din Lancashire, deținătoare a două stele Michelin, servește înghețata dulce cu brânză moale de capră și căpșuni, în timp ce Kitchen Table din Fitzrovia, Londra servește caviar peste înghețată de nucă. Condimentele precum semințele de fenicul, cardamomul și șofranul sunt combinate cu înghețata de vanilie și prăjiturile de ciocolată la Colonel Saab, un restaurant indian din centrul Londrei.

Între timp, brandul fashion Anya Hindmarch și-a deschis magazinul Ice Cream Project în Londra pentru a treia vară consecutivă luna trecută, oferind arome la fel de neobișnuite precum piccalilli, cremă din ouă și lapte și oțet de malț.

Restaurantele continuă să experimenteze. La Abbey Inn din Byland, North Yorkshire, porțiunile moi neobișnuite sunt preparate folosind ingrediente locale, inclusiv cartofi charlotte și douglas de brad, în timp ce The Mutton at Hazeley Heath, Hampshire, oferă în meniu înghețată cu sparanghel. Joia, un restaurant portughez din Battersea, sud-vestul Londrei, a servit înghețată cu aromă de chorizo.

Deserturile încep să fie privite în mod similar cu preparatele sărate”, a spus Mia Frizzi, șefa de patiserie la Cardinal din Edinburgh. „Este nevoie să creăm profunzime și să echilibrăm toate aromele pentru a adăuga complexitate. O înghețată sau un sorbet acid, îndrăzneț și puternic, completează dulceața mai standard a deserturilor.”

Toți bucătarii tânjesc după echilibru. Înghețata cu aromă de chorizo ​​ funcționează pentru că este temperată de ciocolată și caramel bogat, a spus fondatorul Henrique Sá Pessoa. „Nu este pentru toată lumea”, a adăugat el. „Dar i-a făcut pe oameni să se gândească.”

Este interesant să folosești ingrediente tradiționale sărate ca desert.”, a spus bucătarul Callum Leslie.

Jan Ostle, co-fondatorul Wilsons din Bristol, s-a inspirat din motive similare – folosind produse din grădina de bucătărie a restaurantului. A dus la crearea unui sorbet de ierburi, inclusiv cervil și mărar. „Nu este un profil de aromă ușor”, a spus Ostle. Soluția? Combinați-l cu bezea italiană carbonizată.

See Also

Pentru Ostle, înghețata este modul ideal de a aduce împreună arome și de a oferi gust într-un nou format. „Înghețata noastră cu stridii s-a născut din nevoia de a veni cu un mod de a oferi o experiență minunată și răcoritoare de a mânca o stridie oamenilor care erau îngrijorați să le consume în forma lor obișnuită.”

Trivet din Bermondsey din Londra servește o înghețată cu iaurt și măsline negre, inspirată de amintirile co-fondatorului lor Isa Bal cu mic dejunul turcesc.

Adevărata vedetă este caramelul cu măsline negre pe care îl oferim”, a spus co-fondatorul Jonny Lake. Lake a spus că înghețatele cu brânză erau populare în perioadele Regency și victoriană.

În timp ce unii meseni pot refuza aromele de carne sau legume, bucătarii spun că majoritatea se îndrăgostesc de ele. „Clienții sunt din ce în ce mai dispuși să se lase surprinși, iar bucătăriile au, de asemenea, mai multă încredere în oameni. Toată lumea devine mai curajoasă”, a spus bucătarul Jack Coggins la Goodbye Horses, un bar și restaurant la modă care se va deschide în curând în Islington, Londra.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top