Now Reading
„Fata din curcubeu” sau drama unei povesti in care ne putem regasi cu totii

„Fata din curcubeu” sau drama unei povesti in care ne putem regasi cu totii

One woman show…o poveste cu adevarat tulburatoare, care te poate face sa-ti schimbi parerea complet despre oameni. Vorba ceea, multe persoane, putini oameni…”Fata din curcubeu” ne invata mai presus de toate ca niciodata nu trebuie sa judecam oamenii din jurul nostru, indiferent de conditia lor, pentru ca niciodata nu vom sti adevarata poveste din spatele mastii sau meseriei pe care o afiseaza. Mai presus de toate, nu trebuie sa judecam ceva in care ne putem regasi cu totii la un moment dat..

Subiectul central al acestei povesti dramatice este prostitutia, cea mai veche meserie din lume, promovata prima data de barbati in Antichitate si continuata cu preponderenta in zilele noastre, in toate colturile lumii, de cele care pentru un colt de paine si putina atentie isi vand propria onoare, pana ajung sa nu le mai pese de situatia in care se afla. Aparent, caci in sufletul lor este o furtuna…

In tragedia (pentru ca o putem numi asa) „Fata din curcubeu„, fenomenala actrita a Teatrului National Bucuresti, Tania Popa, interpreteaza rolul unei rusoaice, posesoare a unei voci magnifice, ale carei tragedii din trecut o indeamna sa aleaga aceasta cale…obscura….si sa isi duca clientii la cinema Curcubeu, pe locul 13 din ultimul rand, astfel, atingand si puntea culturii, prin filmele pe care le vizioneaza in timp ce ofera placeri amatorilor.

Surprinzator este modul in care fata din Curcubeu isi face aparitia pe scena, cerand bani de la spectatori pentru a cumpara de mancare pisicii, singura ei prietena, dar pe care o priveste drept o aristocrata pentru demnitatea ei. De aici invatam ca, daca am da leul despre care spunem ca uneori ne este de prisos, celor care nu au macar atat, lumea in care am trai ar fi mult mai decenta din punct de vedere al traiului.

Fata din curcubeu ne dezvaluie amintiri dulci amarui din trecutul ei, descriindu-ne copilaria, familia minunata si lantul de tragedii care a impiedicat-o sa isi construiasca propriul castel al fericirii. Fata din curcubeu ne povesteste si despre barbatii pe care i-a intalnit, clientii, de la cei mai dezgustatori pana la cei care ii mai alina putin durerea, oferindu-i mici, dar importante daruri, precum un parfum Chanel.

See Also

Este incredibil cum pe chipul sau nu vezi suparare, ci demnitatea asumarii unui destin fara cale de intoarcere, dar cu sperante mari pentru viitor, cu vise faurite in ghena unde isi are adapostul. Pasajele in limba rusa cantate pe tot parcursul piesei de Tania Popa trec de la stari de dezamagire si furie, la ironie si bucurie, dramatismul fetei din Curcubeu.

Cei ce se asteapta la un happy end raman cu un profund gust amar. Fata din Curcubeu are parte de „intalnirea vietii ei” cu un politist care in loc sa o protejeze, asa cum ii este menirea, o abuzeaza fizic si, satul de tipetele ei, o executa. Am putea spune, totusi, ca de fapt o elibereaza si o ajuta sa se reintalneasca cu familia ei pe norisorul pe care pana atunci fata din curcubeu nu reusise sa il atinga.

Oricat de mult as cauta cuvinte adecvate, tot ce pot spune despre aceasta piesa minunat de trista scrisa de Lia Bugnar, este ca realismul tulburator te face sa te gandesti mai mult la tot ceea ce se petrece in jurul tau, sa-ti pese mai mult de tine, dar mai ales de ceilalti.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top