Now Reading
Asumare, spontaneitate, spirit de echipa si curaj – sunt cuvintele cheie ale proiectului „Descopera-te in joaca”

Asumare, spontaneitate, spirit de echipa si curaj – sunt cuvintele cheie ale proiectului „Descopera-te in joaca”

Dana, Adina, Aurelian, Mariana, Stefan, Ionut, Fanica, Claudiu, Robertina, Raluca, Georgiana si Rafael sunt 12 tineri abandonati de parinti si aflati in ingrijirea statului. Ei sunt sprijiniti prin proiectul „Descopera-te in joaca” sa-si depaseasca inhibitiile si temerile provocate de lipsa afectiunii familiale. Metoda folosita pentru dezvoltarea personala este una foarte moderna, non-formala, mai exact teatru de improvizatie. Initiatorii proiectului sunt: Asociatia Cooltura – prin presedinte Athena Bondoc, 10 tineri liceeni care, la randul lor, au beneficiat de cursuri de initiere in arta actorului si a improvizatiei in teatru si muzica si actorul bucurestean Dragos Muscalu. Ei au construit pentru tinerii defavorizati din acest proiect un spatiu de siguranta – scena, locul unde cu totii invata jucandu-se si se descopera experimentand.

Prima iesire pe scena braileana a avut loc la sfarsitul lunii aprilie, la Teatrul ‘Maria Filotti”, cu un eveniment de exceptie, format din jocuri de improvizatie, muzica buna si KREM.

In perioada premergatoare acestui spectacol, activitatile s-au constituit din decorarea unor ghivece din sticla, bratari de lemn, pictarea unor tablouri pe lemn, carton si sticla, precum si realizarea unor felicitari din hartie si materiale textile, in intervalul 1-8 martie, cu sprijinul artistului plastic Marilena Ioanid. Au fost organizate intalniri cu elevii unor licee din municipiul Braila, si cu reprezentantii Centrului de Creatie si Galeriilor de Arta Braila.

See Also

La final, cuvintele de multumire ating suflete si dau aripi pentru continuarea acestui proiect pe data de 31 mai, de Ziua Europeana a Tineretului, din nou pe scena Teatrului „Maria Filotti”, cu un nou spectacol de improvizatie, ” condimentat ” cu muzica live , street-dance si teatru de umbre.

Multumesc ca sunteti alaturi de cei 12 tineri : Adina si Mariana Stroe , Stefan Hristu , Claudiu Moca , Robertina Calin , Daniela Chirca , Raluca Malureanu , Fanica Badea , Aurelian Gheorghe , Ionut Ouatu , Mihaela Nita , Petronela Tudor asistati social care au avut curajul sa indrazneasca sa se alature proiectului nostru ‘Descopera-te in joaca ’ . Si nu numai ca au indraznit dar au venit cu energia lor pozitiva si impreuna cu trainer-ul Dragos Muscalu si initiatorii acestui proiect au reusit sa–si depaseasca inhibitiile si temerile provocate de lipsa afectiunii familiale . Ei au urcat pe scena dezinhibati , spontani si au impresionat . Aplauzele de final ne confirma ca am urcat cu brio aceasta prima treapta din lunga scara a formarii . Mai e mult dar am facut un prim pas .
Alaturi de initiatorii acestui proiect , tinerii de la ‘Olimpiada de improvizatie ’ ei au devenit , la randul lor , mesageri ai educatiei non-formale . Speram ca demersurile noastre de a implementa metodele de educatie non-formala , demersuri concretizate prin intalniri , prezentari si mini-spectacole sustinute in fata liceenilor , a cadrelor didactice , a asistentilor sociali , parinti si alte organizatii neguvernamentale sa aiba un ecou concret .
Cu acest proiect am aruncat si noi , Asociatia COOLTURA , piatra cunoasterii non-formale in marea educatie, devenind astfel unde de propagare a teatrului de improvizatie ca metoda de educatie non-formale
Multumesc pentru sprijinul vostru neconditionat !

Athena Bondoc – presedinte Asociatia Cooltura Braila

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top