Now Reading
‘Jurnalul fericirii’ – agonia perpetua a istoriei

‘Jurnalul fericirii’ – agonia perpetua a istoriei

Joi,13 martie 2014 – ziua povestilor si lectiilor tulburatoare de viata. Recunosc ca este pentru prima data cand am ocazia de a intra in Sala Studio a Teatrului „Fani Tardini” din Galati, la invitatia regizorului Eugen Fat. Raman impresionata de dimensiunea salii, dar mai ales de decorul realizat special pentru piesa „Jurnalul fericirii„. Sarma ghimpata, o „inchisoare” a sufletelor, a mintii, a durerii…oare asta sa fie definitia fericirii?
Cum poti concentra intr-o ora de spectacol toata teroarea, agonia, neputinta si amintirile macabre din lagarele comuniste, totusi aflat intr-o permanenta cautare a umanitatii si a divinitatii, in orice inchidere de replica?
Avand la baza o adaptare dupa romanul lui Nicolae Steinhardt, marturii din inchisorile comuniste si o documentare actuala a trairilor celor ce sunt condamnati pentru prima data, indiferent din ce motive, „Jurnalul fericirii” este una din piesele care pur si simplu te marcheaza, te socheaza emotional, te provoaca, te asmute contra unei istorii scrise cu sange. In orice caz, dupa finalul piesei stii ca ceea ce traiesti acum se datoreaza suferintei multor inaintasi. Ce este mai trist este faptul ca, desi convietuim intr-o societate aparent democratica, ororile infaptuite in inchisori de catre cei care aparent sunt intruchiparea justitiei, dar si violenta familiala, predomina inca.
Un one woman show jucat maiestuos si transformat in spectacol intr-un mod magistral de catre Veronica Papusa, actrita pe care o vad pentru prima data evoluand si de care am ramas fascinata, ajutata fiind de atitudinea ce confera o mai multa tensiune piesei din partea lui Petrica Papusa.
Un adevarat „tupeu” artistic din partea regizorului Eugen Fat, de a sfida orice cenzura in prezentarea adevaratei istorii, cu scopul crearii unei emotii puternice in sufletul oricaruia dintre noi.

Piesa Jurnalul Fericirii este in prezent nominalizata la Gala Star de la Bacau, eveniment care va avea loc in perioada 4-9 aprilie. De asemenea, spectacolul a fost invitat la Baia Mare, in aceasta luna, la un Festival Comemorativ Steinhardt , fiind printre singurele spectacole de teatru pe un text de Nicolae Steinhardt.
Star Gossip Magazine ureaza din suflet regizorului Eugen Fat si actorilor Veronica Papusa si Petrica Papusa mult SUCCES!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top