Now Reading
„Dama cu camelii” pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Braila

„Dama cu camelii” pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Braila

Teatrul „Maria Filotti” invita publicul brailean duminica, 24 mai, la o poveste clasica – „Dama cu camelii”, in regia lui Radu Nechifor. Spectacolul se va juca de la ora 18.00, la Casa Tineretului, cu participarea teatrului invitat I.D. Sirbu din Petrosani.
„Dama cu camelii, o capodopera a literaturii franceze omologata ca atare de istoriile literare, a prilejuit nu doar numeroase inscenari, ci si cateva celebre transpuneri pe pelicula. Cea mai cunoscuta fiind cea cu Greta Garbo in rolul titular, datand din anul 1937. Scenariul dramatic obtinut e unul coerent, limpede, fundamentat pe poveste. Raul nu este decat o desertaciune, sa cultivam orgoliul binelui, si mai cu seama, sa nu ne pierdem nadejdea! Sa nu dispretuim femeia care nu-i nici mama, nici sora, nici fiica, nici sotie. Sa nu ne ingradim stima doar la familie, sa nu ne reducem indulgenta la egoism. Pentru ca cerurile se bucura mai mult de pocainta unui pacatos, decat de o suta de oameni drepti care nu au pacatuit niciodata. Sa incercam sa bucuram cerurile”.
Un excelent spectacol montat de Radu Nichifor cu actorii teatrului din Petrosani, o poveste captivanta, asa cum au fost si spectacolele montate de regizor pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Braila.
Distributia: Nicoleta Bolca, Alexandru Dobinciuc, Nicolae Vicol, Dorin Ceagoreanu, Oana Liviu Gogu, Irina Bodea Radu, Richard Balint, Adelin Ilie, Amelia Toaxen, Corina Visinescu, Antonio Hriscu, Daniel Cerga, Alina Dinu si Izabella Badovics, Anca Markos, Bianca Holobut, Catalina Murarasu, Raul Hotcas, Radu Tudosie, Sergiu Farte, Alexandru Cazan.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top