Now Reading
De vorba cu…Andreea Tecla | Festivalul „Zile si Nopti de Teatru la Braila”: Tot ce este ,,frumos” sau ,,urat” in noi isi are radacinile implementate in copilarie, in mediul in care am crescut.”

De vorba cu…Andreea Tecla | Festivalul „Zile si Nopti de Teatru la Braila”: Tot ce este ,,frumos” sau ,,urat” in noi isi are radacinile implementate in copilarie, in mediul in care am crescut.”

Cea de-a XIII-a editie a Festivalului „Zile si Nopti de Teatru la Braila”, organizat de Teatrul „Maria Filotti” nu putea incepe mai bine decat cu o premiera locala oficiala. Un spectacol solicitant, captivant, intrigant – True West, in regia lui Vlad Cristache, ce include unii dintre cei mai de succes actori braileni de nivel national, Emilian Oprea, Silviu Debu, Mihaela Trofimov si Valentin Terente.
Pentru ca un spectacol de teatru inseamna o arta completa si complexa, stam astazi de vorba cu una dintre cele doua scenografe ale acestui spectacol, Andreea Tecla, mandra posesoare si a unui Trofeu Uniter pentru scenografie.

De ce teatru?

Pentru ca pot sa fiu eu.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XIII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

O sa ma intorc intotdeauna cu drag la Teatrul “Maria Filotti”, unde acum putin timp am avut premiera spectacolului ,,True West”- la care am realizat scenografia impreuna cu Madalina Niculae. Aici am avut ocazia sa intalnim o echipa tehnica profesionista, care isi face meseria cu drag.
Iar, de data aceasta, bucuria este si mai mare, pentru ca venim impreuna cu un alt spectacol realizat de noi, anume ,,Triburi” de la Teatrul ,,Nottara”.

Pornind de la tema din acest an, cat de importanta considerati ca este conceptul basic de familie in societatea cotidiana si care sunt valorile ce o reprezinta actualmente?

Consider ca este o tema extrem de ofertanta, familia fiind punctul de plecare si formare al fiecarui individ. Cred ca tot ce este ,,frumos” sau ,,urat” in noi isi are radacinile implementate in copilarie, in mediul in care am crescut.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze spectacolul “True west”?

See Also

True West, regizat de Vlad Cristache, este un spectacol despre familie, la care cu totii am lucrat exact ca o familie. Cred ca lucrul asta este cel mai important si cred ca spectatorii vor simti asta.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Important pentru mine este sa nu ma opresc niciodata din a cauta si a-mi pune intrebari.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top