Now Reading
Top 5 piese clasice care te ajută să te relaxezi în momentele stresante

Top 5 piese clasice care te ajută să te relaxezi în momentele stresante

„Muzica nu minte.Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică”.

În momentele grele și stresante din viața noastră preferăm să ne închidem în noi și să ignorăm agitația și forfota din jurul nostru. Pentru a scăpa de astfel de clipe există mai multe remedii, unul foarte popular și eficient este un ceai fierbinte și o carte bună, altul este un somn sănătos, iar un al treilea ar fi muzica clasică. Notele fine și subtile ale unei melodii au puterea de a te vindeca de orice rană sufletească și de gândurile obscure. Majoritatea preferă muzica comercială, și nu e nimic de condamnat, dar oare există termen de comparație între ele ? Muzica clasică e atât de profundă, încât o poți înțelege doar dacă o asculți cu sufletul, nu cu urechile. Ea nu are cuvinte, dar îți poate transmite atâtea emoții. În continuare am selectat o parte dintr-o multitudine de melodii clasice care au farmecul și puterea de a te face să te destinzi după o zi încărcată și grea.

Frédéric Chopin – Valsul primăverii

E abia februarie, dar această melodie îți dă senzația că deja e mijlocul primăverii. Notele suave cu care începe melodia îți transmit atâția fiori și te duc cu gândul departe de toate necazurile. Mireasma florilor de primăvară te îmbată, auzi ciripitul păsărilor și simți razele soarelui mângâindu-ți pielea înghețată. Dacă închizi ochii și dai frâu liber imaginației, ai impresia că primăvara valsează cu tine în mijlocul iernii.

 

Antonio Vivaldi- Primăvara

Această piesă a marelui compozitor Vivaldi face parte din cele patru concerte la vioară intitulate „Anotimpurile”. Dacă prima melodie menționată mai sus dedicată primăverii era atât de subtilă și atât de gingașă, acesta reprezintă contrariul. Chiar de la început simți cum a sosit primăvara, notele puternice îți dau senzația de viață, de energie și culoare. Zăpada s-a  topit, ghioceii au ieșit să îmbrățișeze razele soarelui, iar natura s-a trezit din amorțire. E o melodie perfectă pentru un moment de respiro.

Joaquín Rodrigo- Concierto de Aranjuez

O compoziție încărcată cu atâta emoție și resemnare, încât transmite asta prin fiecare notă și fiecare sunet. Acest concert de chitară îmbinat cu orchestră topește orice inimi, oricât de înghețate ar fi ele și provoacă o stare de liniște interioară și relaxare. E o melodie pe care o poți asculta seara, în mașină, în drum spre casă, după o zi încărcată sau înainte de somn. Îți pui căștile și te pierzi în notele sale profunde. Un lucru care face melodia și mai specială este faptul că, cel care a creat-o era nevăzător Se poate spune, deci, că e o melodie creată cu sufletul, la propriu.

See Also

Ludwig van Beethoven-  Für Elise

Cred că nu există persoană care să nu cunoască măcar din auzite celebra bagatelă scrisă de compozitorul german Ludwig van Beethoven. Ar si absurd să negăm faptul că este o dedicație, lucru bine înțeles chiar din titlu, o dedicație pentru o oarecare Elise. Cine e această necunoscută căreia i-a fost consacrată una dintre cele mai populare opere muzicale nu se știe, dar este evidentă patima creatorului, pentru că, dacă ascultăm cu atenție fiecare notă, fiecare pauză, putem deduce pasiunea și intensitatea lăuntrică cu care a fost înșirată pe hârtie. Un început subtil pentru un sfârșit glorios.

Edith Piaf – La Vie En Rose

Viața e roz este atunci când avem acea persoană alături de noi, care ne îmbrățișează în nopțile friguroase și ne permite să ne punem tălpile reci pe sufletul său cald. Viața e roz atunci când suntem iubiți și iubim. Asta ne spune și Edith Piaf în melodia sa și ne descrie euforia și încântarea sa. Versurile dulci parcă ne îmbată, vocea ei gravă ne zguduie până în temelia emotivității și ne dă impresia că suntem într-o promenadă romantică în miez de noapte, la Paris, sub clar de lună.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top