Now Reading
Daily visits: City-Break în Brașov

Daily visits: City-Break în Brașov

Nu știi ce să faci în week-end, mai ales că vremea s-a încălzit? Temperaturi încep să crească, ceea ce ne scoate puțin din rutina obișnuită. De ce să nu facem un lucru mai atipic? Varianta de rupere a monotoniei este foarte bine închegată în conceptul de „City-break”. Și că tot venind vorba de o „mini-vacanță”, de ce să nu alegem un oraș care are foarte multe de oferit pe plan turistic și cred că ați ghicit: vorbeam despre Brasov. Acest oraș este situat într-un loc favorabil, fiind în inima Transilvaniei, iar poziția geografică este foarte favorabilă. Nu ai cum să te saturi de acest oraș.

Se pot face o mulțime de activități, de la plimbatul pe jos printre străduțe întortocheate, la poze, schiat, vizitat muzee, relaxare la o terasă, urcatul muntelui Tâmpa. Este foarte versatil ca oraș și oferă multe oportunități turiștilor săi.

Dacă doriți să veniți într-un „City-break” la Brașov, printre obiectivele turistice pe care toată lumea le știe și care sunt deja clasice și iconice venind vorba de „Orașul Coroanei”, mai sunt și unele mai puțin cunoscute, dar care au farmecul lor. Deci, v-aș recomanda ca în prima zi de sejur să vizitați cele mai importante și clasice obiective turistice, iar următoarea zi să o dedicați locurilor mai puțin cunoscute, dar relevante pentru a vă bucura din plin de acest oraș.

Puteți începe dimineața cu un mic-dejun în zecile de restaurante/pub-uri disponibile pe strada Republicii.

O să vă prezint 5 obiective turistice May atipice, pe care nu trebuie să le ratați într-un „City-break” în Brașov, care au mai multe avantaje, printre care liniștea și gratuitatea.

Un loc foarte liniștit și relaxant, dar mai puțin notoriu este aleea „După Ziduri”. În trecut, această stradă deservea pentru apărarea orașului, în prezent ne ajută să ne relaxăm, să ne ducă imaginația departe. Dacă dorim o plimbare în tihnă, această alee ne ajută să ne limpezim gândurile, ne ajută să avem o escapadă din cotidian.

Situat în mijlocul alei „După Ziduri”, Bastionul Graft sau Bastionul Poarta a jucat un rol important în apărarea orașului. În bastion, s-a amenajat o parte din Muzeului Județean de Istorie Brașov cu tematica „Meșteșugarii din Brașov – apărători ai cetății”, care are un cost foarte redus pentru biletul de intrare.

Ca și puncte de legătură ale alei „După Ziduri”, Turnul Alb and Turnul Negru sunt două puncte impresionante, de unde se poate vedea o priveliște care îți taie respirația. În trecut erau punctele defensive ale orașului, de unde se vedea dușmanul dacă trecea zidurile cetății. Astăzi sunt niște obiective turistice foarte faine și foarte impresionante.

Priveliștea de la Turnul Alb iarna.

Când o să vi se facă foame la ora prânzului, unul dintre cele mai de succes restaurante din Brașov, „Dei Frati” din Piața George Enescu, vă așteaptă. Are o vastă gamă de feluri de mâncare, de la salate, la paste făcute chiar de ei, până la felul doi și la desserturi la un preț foarte accesibil.

See Also

Ultimul loc pe care aș vrea să îl includ în lista aceasta este Piața Sfântul Ioan. Dacă vrei un moment de liniște și respiro din aglomerația din centru Brașovului, tot ce ai nevoie este această Piață. Este destul de mare și are niște bănci amplasate, are câteva flori pentru a contura decorul. Piesa de rezistență pe care sincer o apreciez și care îți atrage toată atenția este muralul de „street art” care se extinde pe tot peretele calcanului Mănăstirii Franciscane „Sfântul Ioan”. Ies niște poze de vis!

Lângă această Piață, se regăsește „Home Cocktail Bar”, o cafenea amenajată foarte drăguț, care te face să te simți ca și acasă. Prețurile sunt accesibile, iar produsele sunt foarte savuroase. Dacă vrei un moment în care să îți răsfeți simțurile și să te relaxezi, „Home Cocktail Bar” te așteaptă.

În concluzie, toate obiectivele enumerate mai sus, sunt mai atipice și nu toți turiști sunt interesați de ele, dar este un mare păcat, deoarece unele sunt foarte impresionante și chiar merită văzute. Locurile sunt puțin mai retrase, chiar dacă se situează tot în zona din centru a orașului, iar sunt toate gratuite, deci, chiar merită văzute.

Deci, te-am convins că merită vizitate și locurile mai puțin cunoscute?

Pros

Gratuitatea

Accesibilitatea

Relaxarea

Liniștea

Diversitatea obiectivelor

Cons

Locurile mai retrase

Greu de găsit

Nu așa cunoscute

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top