
Fashion, beauty, recenzii și artă stagiar la Daily Magazine.
Sunt convinsă că deja știi asta, dar îți mai spunem și noi încă o dată; părul vopsit necesită o îngrijire specială. În momentul în care decizi să îți vopsești părul, trebuie să iei în calcul o ușoară schimbare a rutinei de îngrijire și trebuie să ai grijă și cum se desfășoară procesul de colorare a lui, dar și ce anume se folosește. Este foarte important ca, în procesul de colorare a părului, să fie folosite produse de calitate superioară, profesionale, făcând abstracție de la prețuri în așa fel încât firul de păr să fie afectat cât mai puțin. Cu cât firul de păr este mai protejat în timpul acestui proces, cu atât mai aspectuos va fi produsul final.
Părul, ca și pielea, îl purtăm mereu la vedere, așa că nu trebuie să faci economii când este vorba de bunăstarea și întreținerea corectă a acestor două podoabe. O colorare a părului fără a acorda prea multă atenție procesului și produselor folosite se poate solda cu distrugerea iremediabilă a proteinei din firul de păr – cu alte cuvinte, un păr tern, lipsit de viață și strălucire, care va necesita ulterior eforturi imense pentru a ajunge la un aspect cât de cât decent.
Cum îngrijim părul vopsit?
Odată vopsit, părul necesită o atenție specială deoarece devine foarte sensibil însă există mici detalii de care trebuie să ții cont pentru a avea un păr sănătos. Imediat după colorare, aspectul este unul bogat, părul strălucește, însă nu trebuie să neglijăm întreținerea acestuia după vopsire, pentru că, după câteva spălări, surprizele neplăcute pot apărea. Menținerea integrității firului de păr vopsit este esențială pentru a păstra un aspect sănătos și frumos. Părul vopsit își pierde tot farmecul dacă textura este una deteriorată și firul devine tern.
- Folosește apă potrivită ca și temperatură astfel, evită spălarea părului cu apă fierbinte.
- Evită expunerea părului la surse de căldură și nu abuza de folosirea plăcilor de păr sau a ondulatorului, iar dacă nu ai de ales, asigură-te că folosești mereu înainte produse pentru protecție termică.
- Periază părul cu răbdare și delicatețe, încearcă să nu tragi tare de păr în timp ce folosești peria, pentru a preveni ruperea firelor.
- Folosește măști pentru întreținerea părului, aplică produse hidratante. Poți folosi chiar ulei de cocos, aplică-l înainte de spălare și lasă-l câteva ore, sau chiar peste noapte.
- Optează pentru tratamente de tip leave-in pentru a menține părul hidratat și protejat împotriva razelor UV.
- Nu spăla părul mai des decât este necesar. Două, trei spălări pe săptămână sunt suficiente. Din când în când, poți folosi și șampon uscat pentru a menține aspectul proaspăt al părului.
- După spălare, folosește doar un pieptene cu dinții rari, nu folosi peria cu dinți deși. Părul umed este mult mai sensibil și se poate rupe foarte ușor, de aceea trebuie descurcat cu finețe.
- Optează pentru șampon și balsam fără SLS (sulfați), aceștia pot usca firul de păr, contribuind la deteriorarea acestuia și îndepărtează agresiv culoarea aplicată prin vopsire. Un secret bine de știut: majoritatea șampoanelor pentru bebeluși nu au sulfați, așa că, dacă găsești greu un șampon fără SLS, orientează-te spre gamele pentru copii, acestea fiind mult mai delicate cu firul de păr.
What's Your Reaction?
