Now Reading
De vorbă cu…Roxen : „Amnesia” dă voce fiecărei persoane care nu a fost auzită până acum.

De vorbă cu…Roxen : „Amnesia” dă voce fiecărei persoane care nu a fost auzită până acum.

Roxen este acel artist fresh care, indiferent că te invită la dans sau la visare, stilul și farmecul ei sunt inconfundabile. A fost aleasă din nou să reprezinte România la Eurovision, la Rotterdam, unde va intra în prima semifinală, din data de 18 mai.

De data aceasta Roxen cântă în „Amnesia” despre regăsirea de sine, iubirea de sine, lucruri pentru care, uneori, deprindem o amnezie, în permanenta goană din cotidian.

Stăm de vorbă azi cu Roxen într-un nou interviu în exclusivitate realizat de Daily Magazine, din seria dedicată fenomenului Eurovision din acest an. 

A existat ceva (o experiență) sau cineva în viața ta care a fost “catalizatorul” pentru ca tu să începi să “respiri” prin muzică?

Roxen: Am iubit muzica încă de când eram copil, am știut întotdeauna că asta îmi doresc să fac și așa m-am dezvoltat. Totul a pornit din mine și, din fericire, am fost sprjinită de familie să-mi urmez visul.

Cei care îți ascultă muzica au o legătură foarte personală cu tine prin muzica ta. Am observat că mulți nu își doresc doar un simplu selfie cu tine, ci să plângă sau să râdă cu tine. Cum te descurci cu intensitatea emoțiilor, în special atunci când vin de la persoane necunoscute?

Roxen: Emoțiile dau viață și ajută un om să se exprime, e bine atunci când ele există și mă bucur atunci când vin din partea urmăritorilor mei, a celor care îmi apreciază munca. Nu cred că trebuie să mă descurc într-un anumit fel cu ele, ci mai degrabă să le primesc, să le înțeleg și să le dau sens.

Cum faci ca o piesă sa devină parte din tine, să o simți și să o trăiești, atunci când singura ta experiență a versurilor este trăită într-un studio?

Roxen: O piesă este automat parte din mine, iar experiența versurilor nu se limitează la studio. În toate piesele mele mă regăsesc, acolo există ceva din sufletul și trăirile mele, toate mă reprezintă într-un fel sau altul.

Dacă ascultăm toate piesele pe care le-ai lansat până în prezent, care crezi că este povestea lor cumulată și ce crezi că transmit despre tine, în timp?

Roxen: Transmit stări și sentimente, pe care îmi doresc ca oamenii să le poată descoperi pe moment sau în timp. Cel mai important e ca muzica mea să ajungă la ei, să-i inspire și să contribuie într-o oarecare măsura la fericirea lor.

Bună, Dra. Storm! Câte ziduri ai doborât și de câte ori ai preluat controlul atunci când vorbim despre emoțiile pe care le trăiești? Cum reușești să le transformi în ceva constructiv, care să te construiască pe tine ca artist?

Roxen: Așa cum spuneam, emoțiile sunt benefice, atunci când nu te lași copleșit de ele. În ultima perioadă am învățat să le gestionez și să mă bucur de ele, să le transform în ceva constructiv, în ceva ce mă reprezintă. Emoțiile fac parte din mine, mă definesc, iar eu îmi doresc să le dau mai departe în cea mai pură și frumoasă formă a lor.

Cum abordezi procesul creativ din spatele unei piese, unui videoclip sau unui concert? Fiecare material creativ care îți poartă numele are acel ceva prin care ne dăm seama că ești tu. Îți dai seama de amprenta pe care o lași sau pur și simplu se întâmplă?

Roxen: Fiecare piesă, clip sau concert poartă amprenta mea, pentru că altfel nu aș putea. Mă implic în tot ceea ce înseamnă procesul creativ, doar așa pot spune că simt în totalitate un proiect. Deci, nimic nu este întâmplător. 🙂

 

 

Că tot vorbim despre concerte și momente care lasă o amprentă. Care este cel mai nebun, ciudat sau frumos lucru care ți s-a întâmplat vreodată în carieră?

Roxen: Toate momentele în care am avut ocazia să mă întâlnesc cu publicul au fost minunate și mi-au rămas aproape de suflet. Îmi doresc să le putem trăi din nou cât de curând.

Care crezi că este cea mai mare provocare cu care se confruntă artiștii tineri de astăzi? Este adevărat, avem o mulțime de instrumente prin care să ne promovăm creativitatea, dar crezi că asta face o piesă sau un videoclip, mai puțin valoros, pentru că este totul foarte accesibil și se întâmplă totul pe bandă rulantă? Dacă ai putea cere industriei muzicale să schimbe un lucru, care ar fi acela?

Roxen: Industria evoluează și e firesc să fie așa. Fiecare artist cântă ceea ce i se potrivește, iar oamenii sunt liberi să-și aleagă muzica preferată, să asculte ceea ce-și doresc. Eu nu pot decât să mă bucur că alături de mine există foarte mulți oameni care îmi apreciază muzica și rezonează cu ea.

As vrea să vorbim despre piesa “Amnesia”. Un montagne russe de emoție, frumos, dureros, provocator dar, cu toate astea, are un final fericit, se termină cu găsirea versiunii mai bune a ta. O versiune care se iubește, își cunoaște valoarea și se apreciază pentru ceea ce este. Cum aplici asta în viața ta de zi cu zi? Care sunt așteptările tale de la cei din jur, de la cei cărora le oferi și de la cei cărora le oferi acces in viața ta, acum că te-ai regăsit?

Roxen: În general, nu am așteptări decât de la mine. Am învățat să fiu mai atentă la mine și la ceea ce am eu de oferit, să mă iubesc și apreciez mai mult. Doar așa le pot transmite oamenilor ceea ce-mi doresc și mă pot gândi că ei vor primi cu bucurie asta.

Mulți nu prea știu să fie singuri sau se tem de asta. Cât de important este să avem și să practicăm acea capacitate de a fi cu adevărat cu noi înșine și de a fi singuri la propriu sau metaforic?

Roxen: E important ca din când în când să ne dăm șansa să fim singuri, să ne ascultăm gândurile, să ne liniștim și să ne dăm seama ce ne dorim de fapt. Doar așa cred că ne putem înțelege cu adevărat, vorbind cu noi și uitându-ne în interiorul nostru. Altfel, intrăm într-un ritm care la un anumit moment dat ne poate depăși. Așa că, din când în când, e binevenită o pauză de meditație, în care să ne petrecem timpul noi cu noi.

See Also

 

Crezi că tot ceea ce faci și volumul de emoție cu care oferi creațiile tale celor care te ascultă te ajuta să te simți conectată cu ei? Simți că vulnerabilitatea pe care ai exprimat-o prin piesa „Amnesia” este o temere transformată în ambiție?

Roxen: Sigur că emoțiile contribuie la conectarea cu publicul și pentru mine e normal să fie așa. Amnesia transmite un mesaj general, în care foarte mulți oameni se regăsesc, dă voce fiecărei persoane care nu a fost auzită până acum.

Ești un om tânăr cu o mare influență asupra tinerilor. Dacă ai putea inspira o mișcare care ar aduce cea mai mare cantitate de bine pentru o mulțime de alți oameni, care ar fi asta? De exemplu: cum poți da voce celor care nu sunt auziți?

Roxen: Prin piesele mele, prin dialogurile pe care le am zilnic cu ei.

În piesa „Amnesia” cânți despre iubire de sine și înțelegere de sine. Ce poți sa îmi povestești despre călătoria ta spre iubirea de sine? Care a fost momentul sau motivul care a declanșat o schimbare în ceea ce privesc sentimentele de acceptare de sine? Crezi că parcursul tău poate să fie la fel pentru oricine?

Roxen: M-am concentrat foarte tare pe ceea ce am de făcut, însă am realizat că am cam uitat de mine. Ultimul an mi-a dat ocazia să stau cu mine, să meditez și să mă gândesc la lucrurile pe care ar trebui să le îmbunătățesc sau să le schimb. Fiecare om e diferit și are parcursul lui. Dacă eu pot inspira pe cineva, atunci nu pot decât să mă bucur, dar în final, orice om trebuie să fie atent la el și la dorințele lui.

https://www.youtube.com/watch?v=TkRAWrDdNwg

Anul trecut nu a existat Eurovision așa cum îl știm. Cum a fost pentru tine, deoarece ai avut o piesă grozavă, dar nu ai putut să fii pe scenă pentru a o interpreta? A fost frustrant sau crezi că ți-a dat timp să te pregătești și mai bine?

Roxen: La început am fost tristă, îmi doream foarte tare să cânt Alcohol You la Rotterdam, pe de altă parte nu știam dacă voi rămâne reprezentanta României pentru următorul an. Însă răspunsul a venit rapid. Atunci mi-am luat puțin timp pentru a-mi pune în ordine gândurile și sentimentele și am reînceput călătoria spre Eurovision. Așa a fost să fie, totul se întâmplă cu un sens, iar eu tot ce știu este că mă pregătesc intens pentru această frumoasă competiție și că voi face totul pentru a avea un performance cât mai puternic.

Pe scena Eurovision de la Rotterdam o vei reprezenta pe Roxen, dar și țara ta, România. Știu că ești mândră să reprezinți Romania și că un vis al tău este să cânți pe scena Eurovision. Te-ai întrebat dacă ești pregătită să trăiești acel vis? Care este următorul vis?

Roxen: Într-adevăr, de când eram copil îmi doream să am ocazia să cânt pe o scenă atât de importantă cum este cea de la Eurovision. Sunt aici, sunt extrem de recunoscătoare și fericită și voi face tot ce ține de mine pentru a reprezenta cât mai bine România la Rotterdam. Următorul meu vis e întotdeauna legat de muzică, așa că… toate la timpul lor. 🙂 Stay tuned pentru a-l descoperi!

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
0
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top