Now Reading
FRESH ARTIST – MAJII : Pasiune și libertate artistică : „Dorința mea e să ajut la revoluționarea entertainment-ului în România.”

FRESH ARTIST – MAJII : Pasiune și libertate artistică : „Dorința mea e să ajut la revoluționarea entertainment-ului în România.”

Continuăm promovarea artiștilor newcomeri fresh, care au ceva de spus în industria din România cu Majii, cel care, după un periplu exploziv la X Factor Romania, a lansat recent videoclipul single-ului său, „Pentru tine și sufletul tău„.

Atât piesa, cât și videoclipul sunt destul de personale. Pentru mine semnifică o etapă din viața mea care m-a construit așa cum mă cunosc azi, iar pentru oricine în afară de mine mi-aș dori să servească măcar drept pansament.
Nu aș vrea să dau detalii specifice despre sursa de inspirație a piesei și a videoclipului. Cred eu că e mai majiic așa. Dacă ești destul de curios și cauți răspunsuri în versuri, sunete și imagini, vei găsi.

Ideea videoclipului (scenariu, screenplay) a strâns praf la mine pe birou timp de doi ani. Situația pandemică a îngreunat destul de tare procesul, dar asta cunoaștem cu toții.
A fost cel mai îndrăzneț proiect de videoclip pe care l-am scris și pus în practică până azi.
Povestea aparentă a videoclipului urmărește un om care a comis o crimă și urmează să suporte consecințele. Protagonistul trece prin tot spectrul de sentimente simțite (și resimțite) și ne arată încet, încet care este motivația lui pentru cele întâmplate. De la „Te iubesc absolut” la „Adio”.
Finalul dezvăluie cel puțin un lucru la prima vizionare: „Nu crede tot ce vezi”.
Caracterul psihologic al videoclipului este inspirat de la regizori precum David Fincher.’

Eu am realizat partea de regie, editare, colorizare și VFX, iar scenariul a fost scris împreună cu un bun prieten Andrei Barbu. Producția a fost realizată de Xibalba (David Marian), iar Co-Producția de Boier Bibescu (Big Up Music).
DOP-ul pentru acest videoclip a fost incredibil de talentatul Elph. Un tânăr cu care mă înțeleg extrem de bine în procesul creativ. Au jucat Majii, Magda Benea și Boier Bibescu. Pe partea audio: muzica, textul și producția îmi aparțin, dar pentru partea orchestrală am lucrat cu un producător foarte talentat, Reflux. Iar pe partea de Sound Design/Folie am lucrat cu Marco Marinescu. Produsul audio final a fost mixat și masterizat de Serj Musteață. Mulțumiri și ajutoarelor noastre fără de care nu era posibilă realizarea videoclipului: Geantă Alexandru, Silitra Dinu, Denisa Bană și
Lăzărescu Radu.  – declară Majii.

Legat de planurile de viitor ale artistului, În anul 2022 vreau să lansez un album în două acte. Două evenimente separate, dar conectate de concept. Concept care cuprinde toate formele de artă prin care eu mă exprim, așadar o să avem: muzică live, fashion, arte plastice și, nu în ultimul rând, tehnologie. De la cum se va face accesul la eveniment până la experiența efectivă a publicului vreau să fie inedit. Dorința mea e să ajut la revoluționarea entertainment-ului în România și să încurajez și alți artiști să fie mai nebuni când vine vorba despre show-uri live. Mai multe detalii despre aceste evenimente se vor găsi pe pagina mea de instagram – majii.ro

Majii este un proiect independent fondat în anul 2018 care nu se limitează la artist (frontman) sau muzică, întrucât scopul final este să reprezinte o experiență audio-vizuală completă. Există un protagonist (cu două fețe), dar el este doar o parte din tot universul majiic. Formele de artă folosite drept căi de comunicare ale conceptului sunt variate, de la versuri, muzică și interpretare la pictura, design vestimentar, make-up și, nu în ultimul rând, transpunerea „filmului” în videoclipuri.


De la primele gânduri, Majii a speculat dualitatea care în 2021 s-a și manifestat prin introducerea unui alter-ego Iijam. Așadar, Majii are o natură mai apropiată de mainstrem și se comportă cu produsul în consecință, unde Iijam
este non-conformist în totalitate, punând în lumină subiecte mai sensibile și sound-uri mai experimentale.

See Also

Majii a căpătat notorietate prima dată prin apariția în cadrul emisiunii „Poliția Muzicii” cu videoclipul piesei „Vrei Răspunsuri”, iar cel mai recent prin participarea în cadrul talent show-ul „X-Factor România” ajungând până în etapa finală a concursului.
În audiții s-a auzit pentru prima dată piesa „Pentru Tine și Sufletul Tău” în varianta live care a surprins plăcut juriul, dar și publicul în mediul online. Pe lângă muzică și apariție, Majii a introdus și mici elemente de tehnologie pe parcursul emisiunii.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-Gvky42g2KI

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top