Now Reading
3 REASONS FOR THE FESTIVAL DIALOGUE IN BRĂILA | MARCEL TURCOIANU : "The conception and production of a show is done with "LOVE" otherwise it is NOT possible."

3 REASONS FOR THE FESTIVAL DIALOGUE IN BRĂILA | MARCEL TURCOIANU : "The conception and production of a show is done with "LOVE" otherwise it is NOT possible."

Ediția din 2022 a International Theatre and Performing Arts Festival, ce este deja o tradiție, eveniment cultural-artistic organizat de Maria Filotti Theatre Braila, în perioada 17-25 septembrie, va fi un regal de emoție, teatru și viață. Actori renumiți la nivel național, producții în premieră ca o celebrare a umanului și a vieții, regizori importanți și bucurie în toate cele 9 zile de festival.

Ca o tradiție, Daily Magazine realizează și în acest an interviuri cu protagoniștii producțiilor implicate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative.  Inaugurăm ediția din 2022 a acestei serii de interviuri cu Marcel Turcoianu, distinsul și cameleonicul actor de la Maria Filotti Theatre Braila care în acest an  a făcut un pas în față în cariera sa prin regizarea primului său spectacol la TMF Brăila – Fii cuminte, Cristofor. 

Biletele pentru producția Fii cuminte, Cristofor, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative se pot găsi online here  sau la agenția de bilete a Teatrului Maria Filotti (tel: 0239 /613969). Spectacolul poate fi vizionat luni, 17 septembrie, în prima zi de festival, cu începere de la ora 20.30, în Sala Studio a Teatrului Maria Filotti Brăila. 

Despre festival, teatru, experiențe, azi cu Marcel Turcoianu. Ne vedem la Teatru, cu mințile deschise!

 

3 defining elements for this year's performance at the International Theatre and Performing Arts Festival in Braila

Este un spectacol sincer, „curat” despre oameni reali, despre problemele lor de viață, de cuplu. Despre minciună, despre adevăr, despre motive și „motivații”. Este o șansă spre o altă etapă, probabil a „carierei” mele.  Este o bucurie să vezi 3 colegi, „vechi”, excepționali ( n.r. Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron), puși in situația de a face lucruri extrem de noi și diferite.

 

3 highlights I/we enjoyed backstage during rehearsals for this show

Concepția și realizarea unui spectacol se face cu „IUBIRE” altfel NU se poate dar nu este neapărat o „bucurie” permanentă (nici nu prea este indicat) e vorba de MUNCĂ, de căutări , de polemici, de „asperități”, de rezultate mai greu așteptate…dar și de bucuria când ele vin, când apar sclipirile și „adevărurile”.

 

3 reasons why I, as an audience member, would buy a ticket to this show

Eu consider că trebuie să cumperi ÎNTOTDEAUNA, când ai posibilitatea ”un bilet la teatru”. Te va schimba, te va uimi, te va pune pe gânduri. Poate vei râde…poate vei plânge…va trezi în tine puținul „OM”, care a mai rămas. Aici , la noi, pe lângă toate acestea veți recunoaște, poate, multe din situațiile „din viața reală” și chiar vă veți recunoaște. Și nu în ultimul rând veți întâlni/reîntâlni 3 actori excepționali așa cum nu i-ați mai văzut de mult timp!

 

 

3 ways I look at the theatre industry today

DIVERSITATE. DIVERSITATE. DIVERSITATE….Nu neapărat „ UNITATE ÎN DIVERSITATE”…. Dar este important că EXISTĂ, cu bune , cu rele…

 

3 things a contemporary theatre festival brings with it

See Also

1.Spectacole importante și diverse din actualitatea teatrală națională și chiar internațională. 2. Contactul publicului brăilean cu interpreți și realizatori de spectacole de calibru național, recognoscibili. 3. O emulație culturală în urbe, extrem de necesară și pozitivă.

 

3 reasons why Braila is cool

Eu sunt un tip mai nostalgic. Brăila a fost „mișto” , când era ”Orașul cu salcâmi” , cănd mirosea a tei pe Bulevard…când mergeam pe jos de la teatru până în Obor sau la gară…Acum e mai „complicat”…există însă potențial…cred…să vedem ce ne oferă VIITORUL.

 

3 expectations from me, the audience and my colleagues during the Theatre Festival in Braila

Să vină la teatru pentru că au ce vedea, pe lângă cele 4 producții proprii , sunt și câteva spectacole extrem de interesante pentru toate categoriile de public. Și așa cum am mai spus „întâlnirea” cu un spectacol de teatru, cu realizatorii acestuia este întotdeauna un eveniment de neratat.

 

3 objectives to achieve once the new post-festival season starts

Sunt câțiva ani de când nu îmi mai „fixez” obiective  „înalte” din punct de vedere profesional, din diferite și personale motive, las „ Distribuitorul Universal de Obiective ” (vezi ”Șeful sectorului suflete”) să-mi stabilească „obiectivele” și „realizările”. 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top