Now Reading
EUROVISION 2023 ROMÂNIA | STEVEN ROHO : „Pentru a fi reprezentantul României la Eurovision trebuie să fii creativ, nu doar ca sunet, ci și ca expresie artistică.”

EUROVISION 2023 ROMÂNIA | STEVEN ROHO : „Pentru a fi reprezentantul României la Eurovision trebuie să fii creativ, nu doar ca sunet, ci și ca expresie artistică.”

12 melodii au fost alese în cadrul Eurovision National Selection Romania din acest an. Sounduri fresh, artiști fresh, o reinventare a conceptului Eurovision Romania, am putea spune, însă și sounduri tradiționale pe ritmuri actuale.

Păstrând tradiția, Daily Magazine realizează o serie de interviuri cu finaliștii Selecției Naționale.

Începem această serie de interviuri cu un artist fresh, talentat și ambițios, Steven Roho, care anul acesta, alături de Gabriella and Formația Albatros, propune pentru România una dintre cele mai ascultate piese din cadrul Selecției Naționale din acest an, Lele, piesă ce deja a strâns multe comentarii și păreri pozitive din partea fanilor ESC.

Puteți vota proiectul lui Steven, cu numărul 16 in finala Selecției Naționale, ce va avea loc pe data de 11 februarie, în studiourile TVR. Vom reveni cu detalii. Până atunci, ENJOY!

 

What does Eurovision mean to you?

Eurovision este, în primul rând, șansa la o expunere internațională a muncii mele. Foarte puține piese produse în țara noastră au șansa să ajungă cunoscute în străinătate, mai ales dacă nu ești un artist consacrat și nu ai în spate o casă de producție.

 

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Consider că mă definește diversitatea, nu mă limitez la un singur stil și îmi iau inspirația din mai multe zone. De asemenea, faptul că sunt și solist, pe lângă producător, mă ajută să am o viziune mai amplă asupra muzicii mele. De-a lungul anilor mi-au rămas în minte “Fairytale”- Alexander Rybak, “Euphoria”- Loreen si “Give that wolf a banana”- Subwoolfer.

 

Ce vă motivează în a fi THE BEST şi ce crezi că vă diferenţiază pentru a fi artiștii reprezentanți ai României în 2023?

Cred că motivația supremă a oricărui artist este aprecierea publicului, să știi că munca ta este ascultată și iubită, și muncesc mereu la a-mi îmbunătăți tehnica, petrec mult timp în studio lucrând la piese, dar și mult timp documentându-mă despre producție, stiluri, trenduri muzicale, programe. Pentru a fi reprezentantul României trebuie să fii creativ, nu doar ca sunet, ci și ca expresie artistică. Consider că am alături de mine oamenii cu care pot face asta, Gabriella este o solistă cu experiență, iar formația Albatros are în spate ani întregi de muzică, fiind considerați inovatori ai genului lor în anii 90.

 

What is the story and message of your play?

Totul a început dintr-o joacă, abia ne mutasem în noul studio, experimentam cu diverse sunete și a luat naștere prima variantă instrumentală a piesei. Când Gabriella a venit și a auzit-o, imediat a scris versurile, iar primul lucru spus a fost “Asta e piesă de Eurovision”. Versurile piesei sunt metafore, furtuna reprezintă toate greutățile pe care le întâmpini ca artist, lupii sunt oamenii care încearcă să te descurajeze și să îți diminueze meritele, dar mesajul este unul încurajator, acum este momentul când preiei controlul și dai la o parte tot răul. Cumva asta este si povestea noastră, am depășit multe obstacole și am continuat să facem ceea ce iubim, chiar și când nimeni nu ne dădea o șansă. Intrarea în finala Eurovision este o mare reușită pentru noi.

 

How do you see the fact that this year's Eurovision Romania final has only newcomers as finalists? What actually matters most as assets in this competition?

Cred că este un nou început pentru Eurovision România, oferindu-le tuturor concurenților șanse egale. Sunt convins că juriul din acest an a ales cele mai bune 12 piese din cele 84, a ales diversitatea. În această competiție contează mult prestația live a piesei, cât se poate de aproape de varianta de studio, dar și un show pe măsură.

 

What details can you reveal about the national finals show?

Încă lucrăm la momentul din finală, suntem presați de timp, pentru că avem si un concert important în viitorul apropiat, în aceeași formulă. Dacă pe scena TVR trebuie să prezentăm o singură piesă, acolo va trebui să susținem un întreg recital. Primim foarte multe sugestii de la fanii Eurovision și sperăm să fim la înălțimea așteptărilor.

See Also

 

Favourite winning song from all the years of Eurovision Song Contest?

Clar “Euphoria”, Loreen.

 

 

De ce şi cum îndemni publicul să vă voteze în finala naţională?

Îndemnăm publicul să ne voteze în primul rând pentru că Gabriella este o voce extraordinară și sunt sigur că îi va impresiona pe toți, piesa are mult potențial, și este o piesă care îți rămâne în cap. De când am aflat că suntem printre cei 12 finaliști, nu ratăm nicio ocazie să ne promovăm și să rugăm oamenii care ne apreciază să ne voteze.

What's next after Eurovision?

Nu putem ști ce ne așteaptă după Eurovision, cu siguranță ne vom întoarce în studio, vom scoate noi piese și vom cânta așa cum o facem de ani de zile. Vă putem spune ce facem înainte de Eurovision, pe data de 7 Ianuarie avem concert la Berăria H, unde vom cânta în premieră piesa “Lele” în fața publicului. Vă așteptăm si pe voi și mulțumim mult pentru șansa de a ne spune povestea.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top