Now Reading
Cele mai ieftine 3 destinații de vacanță în 2023

Cele mai ieftine 3 destinații de vacanță în 2023

Cererea de vacanțe în străinătate în 2023 este aproape de a atinge nivelurile pre-pandemie, potrivit operatorilor de turism și agenților de turism. Dar, odată cu creșterea numărului de rezervări, prețul unei călătorii este și el în creștere. Mulți călători se luptă cu creșterea prețurilor, în special datorită costurilor de trai și inflației atât de mare.

În mod util, oficiul poștal din Marea Britanie a lansat Raportul anual privind banii de vacanță pentru a-i ajuta pe turiştii cu buget redus să facă alegeri inteligente privind destinațiile.

Iată cele trei locuri din Europa pentru o vacanță ieftină, precum și țara europeană care se clasează drept cea mai scumpă destinație din lume.

Stațiunea Marmaris din Turcia este cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru 2023

Potrivit sondajului, Marmaris, faimoasa stațiune din Turcia, se clasează drept cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa. Zona de coastă a ocupat primul loc anul trecut, dar a coborât pe locul doi în 2023, în ciuda faptului că lira turcească este mai ieftină. La fel ca multe locuri, prețurile s-au dublat mai mult decât anul trecut din cauza inflației și a creșterii cu 55% a salariului minim plătit în baruri și restaurante.

Acestea fiind spuse, puteți obține o cafea la 1,45 lire sterline (1,65 €), o sticlă de bere la puțin sub 3 lire sterline (3,40 €) și o masă cu trei feluri pentru două persoane, inclusiv vin de casă, la aproximativ 40 lire sterline (45,60 €).

 

Dacă vă plac băuturile la chilipiruri, Algarve din Portugalia oferă cel mai bun raport calitate-preț. S-a clasat drept cea mai ieftină destinație din zona euro în Raportul Holiday Money, deși prețurile au crescut cu o treime față de anul trecut.

Cu toate acestea, coasta de formațiuni stâncoase accidentate și case văruite se mândrește cu cea mai ieftină cafea la 0,81 GBP (0,92 EUR) și vin la 1,81 GBP (2,06 EUR) dintre toate destinațiile din întreaga lume.

 

See Also

Sunny Beach din Bulgaria oferă călătorilor o valoare excelentă a banilor.  În stațiunea Sunny Beach din Bulgaria,  de pe țărmul Mării Negre, mâncarea și băutura  se găsesc, de asemenea, la prețuri accesibile.

O ceașcă de cafea în stațiunea de pe coastă costă doar 0,96 GBP (1,09 EUR), în timp ce o sticlă de bere costă 1,91 GBP (2,18 EUR). Sunny Beach este cel mai ieftin loc din Europa pentru o masă cu trei feluri de mâncare pentru doi, cu vin, la puțin peste 36 de lire sterline (41 de euro). Este o veste bună pentru călătorii care doresc să încerce fructele de mare capturate local.

Reykjavik din Islanda este cea mai scumpă destinație de vacanță în 2023

În partea de jos a clasamentului la nivel mondial se află Reykjavik, Islanda. Capitala arhitecturii moderne uimitoare și piscinelor geotermale este unul dintre cele mai scumpe locuri pentru a mânca și a bea din Europa. Reykjavik are o scenă în plină dezvoltare a berii artizanale și o viață de noapte vibrantă, dar serile petrecute pot costa foarte mult – o sticlă de bere sau un pahar de vin vă va costa aproape 9 GBP (10,25 EUR). Dacă vă gândiți să luați masa în oraș, pregătiți-vă pentru o notă de aproximativ 136 de lire sterline (156 de euro) pentru o masă cu trei feluri pentru doi cu vin de casă.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top