Now Reading
GALA HOP ÎN 3 MOTIVE | SARA PONGRAC : „Nu cred că există o rețetă perfectă pentru nimic, fiecare poate să fie exact așa cum vrea, fie că ne convine sau nu.”

GALA HOP ÎN 3 MOTIVE | SARA PONGRAC : „Nu cred că există o rețetă perfectă pentru nimic, fiecare poate să fie exact așa cum vrea, fie că ne convine sau nu.”

Clujul se pare că este o reală forță în acest an la Gala Hop – Gala Tânărului Actor. E lesne de înțeles cu atâția actori tineri talentați care anul acesta se vor întrece în măiestrie și în prezența actorului atât între ei, cât și pe sine. Absolventă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Studiază foto-video la Universitatea de Arte și Design din Cluj.  Pe scurt- Sara Pongrac. Concurează în cadrul Galei Hop-Gala 2023 atât la secțiunea Individual, cât și la secțiunea Grup, alături de colegii săi, Eduard Crucianu, Radu Fărcane, Tudor Manea, Andrei Mărgineanu, Andrei Pleșa, Denisa Vrajă.

 O descoperim azi în cadrul unui nou interviu dedicat evenimentului Gala Hop – (30 august – 2 septembrie) – Alba Iulia. 

 

Acting for me is ...(in 3 words)

Actoria pentru mine nu se limitează la trei cuvinte și nici nu ajunge la ele. Am un fel de relația din asta de love-hate cu ea, câteodată e mai mult, câteodată e mai puțin, dar niciodată nu e trei cuvinte. Azi cred că se întinde undeva la 2 romane și am să vă scutesc de asta.

 

3 atribute ce descriu un actor prezentabil

Nu cred că știu ce înseamnă prezentabil. Am căutat în DEX. Nu cred că un actor ar trebui să fie prezentabil, sau cel puțin, eu nu sunt prezentabilă și asta nu mă deranjează deloc. În schimb, încerc să fiu sinceră, să îi ascult pe ceilalți și să mă fac ascultată, dar asta mi se aplică doar mie. Nu cred că există o rețetă perfectă pentru nimic, fiecare poate să fie exact așa cum vrea, fie că ne convine sau nu.

 

3 moduri în care îmi doresc să-mi fac simţită prezenţa ca actor pe scena din România

Știu că tot plusez pe chestia asta cu sinceritatea, dar mie chiar mi se pare importantă, îmi place să cred că sunt o actriță destul de diferită față de alte actrițe din România, și vreau să am curajul să rămân așa, să nu intru într-un tipar stabilit, vreau să reușesc să fiu eu, cred că așa o să îmi fac simțită prezența, unii vor aprecia sinceritatea mea, alții o vor urî, dar până la urmă, totul e doar o chestiune de gust. Ca să trecem la lucruri mai pragmatice, împreună cu colegii mei am înființat o trupă, un soi de teatru independent nomad, pentru că nu avem un spațiu dar avem o remorcă, se numește Les Chobeaux și anul ăsta am reușit să facem multe chestii faine, sper să rămânem uniți și să reușim să facem cât mai multe producții și în anul următor. Un al treilea lucru de trecut pe listă, ar fi faptul că vreau să merg și pe zona de film, să dau castinguri, să încerc. Participarea la 10 pentru film la TIFF mi-a deschis cumva ochii, mi-am dat seama că asta vreau să fac, sau mă rog, să fac ȘI asta.

 

3 motive pentru care prefer să lucrez individual/în grup legat de secțiunile Hop

Anul acesta, am ales să particip la ambele secțiuni, a fost probabil o decizie impulsivă, pentru că altfel nu îmi pot explica cum de am ales sau mă rog, cum de am avut curajul să mă înscriu și la individual. De obicei am mari emoții când sunt singură pe scenă și prefer să lucrez în grup. Ba mai mult, când sunt singură, trag mai greu de mine, spre exemplu, pentru momentul de grup, am stat vreo 7 zile pline în facultate, lucrând la moment și lipind vată pe material, în timp ce proba pentru individual am filmat-o cu o zi înainte de preselecții și am învățat textul și am construit momentul pe mașină, în drum spre București.  Mi se pare că o echipă se simte ca un soi de plasă de siguranță, pe de altă parte îmi place și să ajut, să observ rapid dacă există vreo problemă și cum poate fi rezolvată, sunt omul cu soluțiile, aș putea spune. Prefer să lucrez în grup și pentru că îmi place mult procesul creativ, mă inspiră foarte mult oamenii și îmi vin mult mai ușor idei atunci când gândim împreună, când sunt singură intervin fricile. Totuși, pentru că m-am înscris la individual și chiar am trecut mai departe, am să argumentez și în acest sens, pentru că aș fi o falsă să nu recunosc că există și părți bune. În primul rând ar fi abordarea personală, pentru că atunci când sunt singură, îmi place să mă duc în zone care sunt foarte aproape de mine și să spun ceva despre mine prin intermediul lor. Atunci când ești doar tu, deții întreg controlul, poate părea înspăimântător dar poate fi și foarte amuzant, în plus, îmi dau voie să greșesc, în grup există un soi de rigiditate, îmi e frică să greșesc ca nu cumva să îi încurc și pe alții, când sunt singură explorez mai mult, improvizez mai des.

 

 

3 expectations me vs Gala Hop and me vs audience

Sper să întâlnesc oameni mișto, să facem cele mai tari workshopuri cu Leta Popescu și Alexandru Dabija, și să mă plimb iar noaptea prin cetate. Legat de public, am o singură așteptare și e mai mult de fapt ceva ce îmi cer eu mie, și anume să dau tot ce am mai bun și să am emoții din alea bune, pozitive, cum s-ar zice.

 

3 motto-uri ce mă descriu pe scenă şi în culise

See Also

Pentru că îmi plac mult filmele, în vin mult mai repede în minte, replici din filme, dar care mă descriu perfect, promit:

I live my life. I have fun. And I see how others react.  – Le Rayon vert (Eric Rohmer, 1986)

Meow, meow, It’s me. – Lost Highway (David Lynch, 1997)

Unspoken feelings are unforgettable. – Nostalgia (Andrei Trkovsky, 1983)

 

3 mulţumiri pe care le-aş adresa dacă aş fi unul dintre câştigătorii Galei

Nu-mi place deloc să mă gândesc la asta, probabil o să inventez ceva pe moment, sper să nu am emoții prea mari, până la urmă, dacă câștig înseamnă că merit, nu? Nu îmi plac discursurile lacrimogene și mulțumirile infinite, dacă cumva marele meu discurs se apropie de așa ceva, să îmi retrageți premiul.

 

3 mesaje pentru mine cel/cea din trecut/prezent/viitor

Mda, trei mesaje pentru mine:

  1. Încearcă, te rog, să răspunzi mai frumos la interviuri, sau măcar respectă și tu cerințele, ți s-au cerut trei cuvinte, păi scrie trei cuvinte și nu mai face pe interesanta!
  2. Răspunde cum vrei tu la interviuri, oferă-ți libertate, fii tu, fii sinceră, și nu uita de deadline, te pup.
  3. Dacă nu ai chef mai bine nu răspunde (la interviuri).
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top