Now Reading
Cel mai romantic loc de promenadă din lume, Path of Love din Italia, se va redeschide după mai mult de un deceniu

Cel mai romantic loc de promenadă din lume, Path of Love din Italia, se va redeschide după mai mult de un deceniu

Dragostea este în aer, deoarece unul dintre cele mai faimoase trasee de promenadă din Italia urmează să se redeschidă după mai bine de un deceniu.

Cunoscută drept cea mai romantică promenadă din lume, Via dell’Amore sau „Calea iubirii” este situată între Riomaggiore și Manarola. S-a închis în 2012, după ce o alunecare de teren a rănit patru turiști și a făcut ca traseul să aibă nevoie de reparații.

După o renovare amplă, urmează să se redeschidă complet în iulie 2024. Prima secțiune a traseului de drumeții primește deja turiștii pentru o previzualizare de vară până pe 30 septembrie.

 

Ce este Via dell’Amore?

Traseul lung de 1 km șerpuiește în jurul unui șir de cinci sate care alcătuiesc site-ul Cinque Terre inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aleea asfaltată îmbrățișează coasta cu vederi uimitoare ale peisajului și ale mării.

A fost construit în timpul modernizării liniei de cale ferată dintre Genova și La Spezia la începutul secolului al XX-lea. Lucrătorii căilor ferate aveau nevoie de o modalitate de a ajunge între Riomaggiore și Manarola în timp ce se construia un tunel.

Aleea a fost cioplită din stânca tare care stăpânește marea și legenda spune că a devenit un loc de întâlnire pentru îndrăgostiții din cele două orașe.

Proiectul de restaurare a inclus stâncile deasupra și dedesubtul căii cu plasă de oțel și a plantat 8.800 de plante pentru a consolida peisajul. De asemenea, a fost instalat un sistem de monitorizare, astfel încât să poată fi date în prealabil avertismente cu privire la eventualele alunecări de teren.

 

 

Gata cu supraturismul pe Via dell’Amore

See Also

Cinque Terre din Liguria este alcătuit din cinci sate renumite pentru clădirile lor în tonuri pastel, așezate pe stâncile deasupra mării. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este înconjurat de un parc național și aproximativ 2,4 milioane de oameni îl vizitează în fiecare an pentru a se plimba, cu barca sau cu bicicleta prin împrejurimile pitorești.

Fiind una dintre cele mai faimoase porțiuni ale coastei Cinque Terre, Via dell’Amore este foarte populară în rândul vizitatorilor. Șirul de sate de pe litoral s-a luptat anul acesta împotriva turismului de masă, introducând amenzi de până la 275 de euro pentru vizitatorii care blochează traficul sau pietonii ce zăboveau pentru selfie-uri.

Giovanni Toti, președintele Regiunii Liguria, a spus că Via dell’Amore este o „bijuterie pentru regiunea noastră, nu doar pentru turiști”.

Unsplash Liguria speră să reducă supraturismul prin introducerea unui sistem de rezervare pentru cei care doresc să circule pietonal.

În prezent, se fac rezervări online de tururi pentru grupuri de 30 de minute pentru 5 EURO. Există aproximativ 20 de tururi de grup pe zi, între orele 9:00 și 19:00, care vor lua 30 de persoane de-a lungul traseului. Biletele includ și intrarea la Castelul Riomaggiore.

Rapoartele sugerează că, dacă procesul are succes, acesta ar putea fi prelungit odată ce întreaga Via dell’Amore va fi redeschisă complet anul viitor.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top