BRĂILA ÎN FESTIVAL DE TEATRU | MATEI ARVUNESCU : „Spectacolul “Punk Rock” aduce pe scenă o realitate aparent extremă.”

The intergalactic-online "boss" of all things beautiful brought to you by Daily Magazine.
Luni, 25 septembrie, cu începere de la ora 18the Sala Mare a Teatrului Maria Filotti, unul dintre cele mai puternice teatre naționale pentru adolescenți, Teatrul Excelsior București, prezintă, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Brăila, spectacolul Punk rock, în regia lui Vlad Cristache. Spectacol ce pune în pagină calitățile celei mai bune trupe de actori tineri din București și care pornește de la o suprapunere conceptuală peste patternul clasic Punk…anti-norme sociale, anti-profesori, anti părinți, anti tot ce limitează manifestarea liberului arbitru. Dar demersul final este să interogăm, pe parcursul poveștii, această nevoie de libertate pe care o simt adolescenții și să vedem de unde vine și care sunt consecințele (din păcate, dure) ale acesteia.
Invitatul de azi din cadrul interviurilor dedicate Festivalului de Teatru de la Brăila is Matei Arvunescu, tânărul actor remarcându-se deja în câteva producții ale teatrului Excelsior. Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate de here.
Bună ziua, Matei, şi bun găsit în cadrul Daily Magazine! În curând ne vom bucura de prezenţa ta artistică, în cadrul Festivalului de Teatru de la Brăila, cu spectacolul Punk Rock, de la Teatrul Excelsior Bucureşti. Spune-mi ce înseamnă pentru tine ca actor, şi ca om, acest spectacol şi cât de actual este mesajul său în spaţiul contemporan de azi?
Bună ziua. Pentru mine spectacolul “Punk Rock” aduce pe scenă o realitate aparent extremă. Însă evenimente recente din întreaga lume ne arată actualitatea dură în care trăim. Acesta este motivul pentru care consider că spațiul contemporan de azi necesită un spectacol cu un astfel de mesaj.
Cum percepi fenomenul festivalurilor de teatru în România, ce beneficii reale aduc în industrie?
Un beneficiu al festivalurilor de teatru este șansa publicului din orașul respectiv de a se întâlni cu spectacole din alte orașe pentru vizionarea cărora ar trebui să parcurgă un drum mai lung. Un altul ar fi “schimbul de experiență” pe care îl facem noi, membrii spectacolelor din festival, asistând unii la reprezentațiile celorlalți si învățând unii de la ceilalți.
Ce ai auzit frumos despre Brăila şi teatrul său şi ti-ar plăcea să (re) descoperi o dată cu acest festival?
Numai lucruri bune. De la marii artiști care au consolidat istoria teatrului, până la frumusețea sălii, în care am mai avut plăcerea să joc și în alte ediții ale festivalului.
Care sunt elementele despre care consideri că asigură trăinicia spectacolului Punk rock, dincolo de vremuri?
Visceralitatea care iese prin toți porii acestui spectacol. Și energia emanată.
Fotografii din spectacolul Punk rock – Teatrul Excelsior București
Ce ai învăţat din întâlnirea cu regizorul spectacolului, Vlad Cristache, şi de la partenerii tăi de scenă?
Am reînvățat de la echipa acestui spectacol că pentru ca un mecanism să funcționeze, fiecare trebuie să aibă grijă de partea lui. Și m-am “lovit” din nou de importanța disponibilității din timpul repetițiilor.
Ce ai împrumutat/ ce ai dăruit personajului tău din spectacol?
Nu găsesc vreun atribut clar conturat pe care să-l fi “dăruit” personajului. Poate cei care mă cunosc ar putea răspunde mai aplicat la această întrebare.
Principalul motiv pentru care ai cumpăra bilet la acest spectacol şi cu ce ti-ar plăcea să rămână spectatorul după vizionare?
Aș cumpăra bilet să văd de ce s-a creat atâta vâlvă în jurul spectacolului. Cât despre spectatori, sper să-și dea seama cât de aproape de fiecare dintre noi este tema spectacolului. Chiar dacă nu am fost noi subiecții abuzului, sigur știm pe cineva sau am fost martori la astfel de episoade, poate chiar înainte ca fenomenul bullying-ului să poarte acest nume.
What's Your Reaction?
The intergalactic-online "boss" of all things beautiful brought to you by Daily Magazine.