Acum citește
Machiajul de nunta – Bianca Drumea

Machiajul de nunta – Bianca Drumea

Machiajul si coafura miresei sunt unele dintre cele mai importante detalii din ziua nuntii si se recomanda ca acestea sa fie bine alese tinand cont nu numai de fizionomia fiecareia dar si de momentul zilei in care are loc evenimentul.

Lumina din primele ore ale zilei are un farmec aparte fiind discreta si rece iar pentru a arata cat mai bine in fotografii dar si in persoana, machiajul de dimineata se recomanda a fi diafan si discret. Dimineata este unul dintre cele mai frumoase momente pentru a face fotografiile pentru pictorialul de nunta dar si pentru inceperea ceremoniei religioase.

Dimineata

Fondul de ten ideal pentru dimineata acest moment al zilei (si unul dintre cele mai importante detalii ale machiajului de dimineata) este unul cu o textura diafana, transparenta si cu efect hidratant si proaspat. Se poate folosi impreuna cu acesta si putin iluminator lichid pentru a amplifica efectul de prospetime. La finalul aplicarii tenul trebuie sa fie uniform si cat mai putin incarcat de produs. Pudra pentru fixarea fondului de ten se recomanda a fi aplicata cu zgarcenie. Cu cat mai fina cu atat mai bine.

Lumina de dimineata este rece si in consecinta lookul final va parea in fotografii mult mai dramatic decat este perceput cu ochiul liber. Asadar, ochii vor arata foarte bine machiati in tonuri calde alese pentru a-ti evidentia ochii si culoarea acestora. Genele false vor complimenta un machiaj natural. Ai grija ca acestea sa fie de tip smoc sau fir cu fir pentru a nu da un aspect dramatic machiajului. Fardul de obraz trebuie ales si el in nuante discrete, calde ce complimenteaza tonalitatea tenului si se asorteaza machiajului ochilor. Rujul si/sau luciul de buze trebuiesc alese tot in nuante discrete si sunt de evitat culorile dramatice deoarece vor parea mult prea evidente si contrastante.

La amiaza:

Daca nunta are loc la amiaza textura fondului de ten se recomanda a fi cat mai transparenta si mai ales ca efectul final sa nu luceasca de niciun fel. Lumina este atat de puternica in acest moment al zile ca orice surplus va fi mai mult decta vizibil atat pentru ochiul liber cat si in fotografii. Orice produs lucios aplicat pe fata in acest moment al zilei va reflecta foarte mult lumina asa ca stai departe iluminatoare si pudre irizate pe cat posibil. Pentru a arata fabulos in fotografii totul trebuie fixat cu o pudra mata.

Pentru ochi ai grija ca farurile folosite sa nu fie prea inchise. Alege nuante medii ca si intensitate si focuseaza-te pe un fard perlat pentru iluminarea pleoapei mobile si a arcadei (atentie: nu sclipitor). Genele false sunt si in acest caz cat mai naturale. Foloseste un fard de obraz de tip crema. Aspectul total va fi mult mai natural. Ca si machiajul de dimineata este recomandat un ruj intr-o nuanta naturala spre medie.

Seara:

Vezi și

Fondul de ten ales pentru machiajul de mireasa a carei petreceri are loc seara poate fi cu o pigmentatie generoasa deoarece in acest moment al zilei se poate purta mai mult machiaj decat de obicei. Lumina artificiala nu este atat de crunta precum cea naturala. Conturarea cu produse special destinate acestui procedeu cat si produsele bronzante sunt indispensabile pentru lookul final deoarece contururile si culorile sunt mult mai putin perceptate in lumina artificiala.

Seara este timpul pentru culoare, fantezie si opulenta. Machiajul poate avea accente straluctoare, culori tari de violet sau roz, eyeliner extravagant sau fard de obraz cu particule sidefate (nu toate cele de mai sus la un loc, desigur). Daca nunta are loc seara poti alege un machiaj de tip smoky eyes sau unul foarte glam si vei arata fabulos atat pentru ochiul liber cat si pentru fotografii. De asemenea se pot folosi gene mai dramatice si rujuri in nuante mai tari.

Make-up artist Bianca Drumea

www.biancadrumea.eu
Foto: Rafaila Gheorghita

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus